Óriási luxushajók érkezhetnek Budapestre

Jövőre új luxushajókat helyez forgalomba a világ egyik legnagyobb vízi utazási cége.

2024. 03. 11. 20:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utazzon páratlan luxusban! – ezzel a felütéssel hirdeti új folyami hajóit a világ egyik legnagyobb turisztikai cége, az APT. A Világgazdaság írta meg, hogy az ausztrál gyökerű társaság a hetekben jelentette be, hogy vadonatúj hajókat állít forgalomba, amelyek az ígéret szerint újradefiniálják az európai folyami hajóutazást.

Az APT Solara és az APT Ostara már jövőre megkezdi a működését. Az is tudható, hogy hol: a Rajnán, a Majnán és a Dunán. Ráaádásul az APT egy budapesti, a Parlament épülete előtti látványtervvel népszerűsíti az egyik vadonatúj hajót, a Solarát.

A bejelentésből az is kiderült, hogy a világszerte elismert Hecker Guthrie tervezőcsapata által készített luxushajókon hat éttermet alakítanak ki, de lesz borospince, napozóterasz és télikert is, ahogy wellness- és fitneszrészleg, fodrászat és spa. Három különböző kategóriájú lakosztályt lehet majd foglalni. A kapacitás hajónként legfeljebb 154 vendég, akiket 60 fős személyzet szolgál majd ki. Az európai vizeken közlekedő számos más hajóhoz képest feltűnően kis utaslétszámról van tehát szó, de az APT így látja biztosítottnak a teljes körű kényelmet.

A Solara és az Ostara hossza 135 méter, szélessége 11,45 méter és egyenként 77 lakosztályuk van. Összesen négy szintet alakítanak ki rajtuk. Egyes foglalási oldalak szerint a két hajó 2025 márciusában indulhat első útjára. Egy tizenöt napos Amszterdam–Budapest utazást fejenként 8 ezer dollárért kínálnak, ami átszámítva nagyjából 3 millió forintnak felel meg. Igaz, a kilencnapos München–Budapest már 4 ezer dollár alatt elérhető. 

A két vadonatúj folyami hajó újabb mérföldkövet jelent az APT közel 100 éves történetében

– nyilatkozta David Cox, az APT Travel Group vezérigazgatója a Forbes szerint.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: APT/Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.