Elkapták a támadót, aki betörte a Fidesz-iroda üvegét

Kővel dobták be szombatra virradóra a szegedi Fidesz-iroda ablakát. A rendőrök elfogták a tettest, egy huszonkét éves fiatal férfit, aki nem árulta el, hogy miért rongálta meg a Fidesz-irodát. Nem ez volt az első támadás a nagyobbik kormánypárt ellen Szegeden.

2024. 04. 07. 15:25
Betörték a szegedi Fidesz-iroda ablakát Fotó: Karnok Csaba / Délmagyarország
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendőrautók jelentek meg szombatra virradóra a szegedi Fidesz-iroda előtt, ugyanis bedobták egy kővel az épület egyik ablakát. A rongáló szándékosan ezt az irodát nézhette ki, ugyanis csak a Fidesz feliratú ablakra célzott, és azt törte be – közölte a Délmagyar

Közleményben reagált az esettel kapcsolatban a szegedi Fidesz, amiben azt írták, hogy elfogadhatatlannak tartják az erőszak minden formáját. Szerintük a dollárbaloldal hecckampánya ismét célt ért, hiszen szombat hajnalban már sokadjára követtek el fizikai támadást a szegedi Fidesz Victor Hugo utcai irodája ellen.

A politikai nézetkülönbségek mindaddig elfogadhatóak, amíg nem fajulnak tettlegességig. Mégis megdöbbenve tapasztaljuk, hogy a fizikai erőszak Szegeden a politikai véleménynyilvánítás egyre inkább bevett gyakorlatává kezd válni 

– olvasható a közleményben.

Német Ferenc, a szegedi Fidesz–KDNP képviselője a Délmagyarnak elmondta, el van szomorodva, amiért idáig jutott a közhangulat.

– Akik ilyet csinálnak, nincsenek tisztában azzal, hogy mit cselekszenek, bocsássunk meg nekik – fogalmazott az önkormányzati képviselő, aki szerint ez az eset is mutatja, hogy nagyon durva kampány várható a következő hónapokban. Német Ferenc azt is elmondta, bízik benne, hogy Szegeden nem történik meg az, ami máshol, hogy képviselőkre támadnak, vagy éppen kalapácsos emberek ütnek ártatlanokat a nyílt utcán.

A szegedi Fidesz-irodát legutóbb 2022-ben támadták meg, akkor Molotov-koktéllal dobták be az üveget. Hasonló eset 2018-ban is történt, ráadásul akkor az üveg betörése után egy nappal festékkel is összekenték az épületet.

A rendőrök közben elfogták a mostani tettest, egy 22 éves fiatal férfit, aki nem adott magyarázatot arra, miért dobálta meg a pártirodát.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.