Gyurcsányék salgótarjáni polgármesterjelöltje alkalmatlan a városvezetésre

Becsó Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint Huszár Máté alaptalanul vádaskodott egy helyi céggel szemben.

2024. 04. 19. 9:46
Borítókép: Becsó Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője (Fotó: Nool/Hüvösi Csaba)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Gyurcsány Ferenc jelöltjének, Huszár Máténak gyakorlatilag 25 nap elegendő volt arra, hogy bebizonyítsa: nemcsak alkalmatlan, hanem méltatlan is egy város vezetésére – fogalmazott Becsó Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője a csütörtöki sajtótájékozatóján. Felidézte, hogy március 20-án meglepő fordulat történt a salgótarjáni közéletben, miután félreállították a város baloldali polgármesterét, Fekete Zsoltot.

Mint mondta, a megváltozott politikai környezetben

már teher lehetett Gyurcsányéknak, helyette Huszár Mátét támogatják,

akinek nevéhez csak néhány látványterv, kutyafuttató, illetve fekvőrendőr köthető. A baloldal polgármesterjelöltje a napokban úgy érezte, hogy eljött az a pillanat, amikor erőt demonstrálva nyugodtan vádolhat mindenféle előzetes tájékozódás nélkül egy helyi céget, feljelentéssel fenyegethet embereket, hatóságokat, magánszemélyeket.

A konkrét ügyet felidézve Becsó Zsolt jelezte:gy a Greenpeace április 15-én reggel arról számolt be, hogy lakossági jelzések alapján mintát vettek a patakba folyó szennyeződésből, amiben az emberi egészségre veszélyes anyagokat mutattak ki. A szervezet azt írta, hogy a szennyezés az Éltex Kft. telephelyéről származik.

Nem sokkal később Huszár Máté fenyegető, személyeskedő videót posztolt a közösségi oldalán. ám hamarosan kiderült, hogy úgy indított támadást egy salgótarjáni telephellyel rendelkező cég ellen, hogy előtte nem tartotta fontosnak a személyes tájékozódást. Nem kereste a céget, nem egyeztetett a hatósággal.

– Még a cáfolat megérkezése előtt a kormányhivatal főispánjához fordultam, aki rövid időn belül tájékoztatott a helyszíni szemle eredményéről – húzta alá Becsó Zsolt. A főispán arról írt a kormánypárti politikusnak: a helyszínelő kollégák arra a megállapításra jutottak, hogy

a szennyezés forrása nem beazonosítható, de az is felmerült, hogy a szennyezés kapcsolatban állhat az egykori Acélárugyár korábbi tevékenységével.

– Huszár Máté felelőssége nem megkerülhető. Ilyen súlyú ügyben, a közvélemény tájékoztatása előtt felvilágosítást kell kérni az érintett cégtől és az illetékes hatóságtól. Sajnálatos, hogy Huszár Mátéék nem a várost vezetik, hanem hamisan vádaskodnak. Nem ellenfélnek, hanem ellenségnek tekintik a politikai túloldalon lévő szereplőket. Nem szolgálatra, hanem uralkodásra készülnek. Huszár Máté nemcsak alkalmatlan, hanem méltatlan is egy megyei jogú város vezetésére. Még el sem indult a választáson, de már megbukott – hangsúlyozta Becsó Zsolt.

 

Borítókép: Becsó Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője (Fotó: Nool/Hüvösi Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.