Menczer Tamás: Magyar Péter egy háborúpárti politikus

A kormánypártok kommunikációs igazgatója a parlamentben elmondta, hogy meg kell védeni hazánk békepárti álláspontját.

2024. 04. 15. 13:00
MENCZER Tamás
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mindent meg kell tenni azért, hogy a közel-keleti konfliktus, Izrael terror elleni harca ne váljon államközi konfliktussá, mert az óriási veszélyekkel jár – fogalmazott Menczer Tamás, a Fidesz országgyűlési képviselője a parlamentben. A kormánypártok kommunikációs igazgatója a napirend előtti felszólalásában jelezte, hogy Ukrajnában is egyre rosszabb a helyzet.

Azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat akarunk

– húzta alá Menczer Tamás.

Mint mondta, a helyzetet súlyosbítják az európai vezetők nyilatkozatai, amelyek arról szólnak, hogy katonákat kell küldeni a háborúba. Szerinte még súlyosabb, ami a NATO-ban zajlik, mivel azt szervezik, hogy miként tudják átvenni a fegyverszállításokat és a katonák kiképzését, ami mellé százmilliárd dollárt akarnak tenni.

A baloldal háborúpárti és magyar katonákat küldene a háborúba

– rögzítette Menczer Tamás.

Leszögezte, hogy nem véletlen a baloldal háborúpárti álláspontja – ami teljes mértékben szembemegy a magyar érdekkel –, mivel azoknak az érdekeit képviseli, akiktől a dollárokat kapják.

Itt van az új baloldali csodagyerek, Magyar Péter, aki szintén egy háborúpárti politikus

– jegyezte meg a kommunikációs igazgató. Jelezte, hogy ennek ékes bizonyítéka, hogy Magyar Péter egy szövegben arról írt, hogy nem számít a magyar álláspont a háború kapcsán. – Ilyet csak egy igazi dollárbaloldali, háborúpárti politikus mond – fogalmazott Menczer Tamás, majd elmondta, hogy igenis fontos Magyarország békepárti álláspontja, amit csak akkor tudnak megvédeni, ha a választók a kormánypártokat támogatják az európai parlamenti választáson.

Válaszában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára elmondta: a béke hangjaira lenne szükség, ám az európai vezetők nem így tesznek. – Az európai döntéshozók jelentős része nem veszi figyelembe a huszadik század tragikus történelmi tapasztalatait. Ilyen körülmények között háromszorosan fontos, hogy Magyarország a béke hangja legyen – tette hozzá.

Borzolja a kedélyeket a dollárbaloldal

– Az Európai Bizottság jelenlegi elnöke, Ursula von der Leyen szerint Ukrajna és "a messziről jött emberek" mindenek felett állnak, az európai emberek csak utánuk. Ez a véleménye az Európai Parlament (EP) többségének is – mondat Aradszki András a napirend előtti felszólalásában. A KDNP országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy egyedül Magyarország az, amely következetesen kiáll a keresztény, nemzetállamokra épülő Európát a megsemmisülés irányába hajszoló brüsszeli fősodorral szemben. – Brüsszel máig tárt karokkal fogadja a migránsokat, a legújabb őrület pedig a közös ukrajnai békemisszió – nehezményezte a kereszténydemokrata képviselő. Hozzátette: Brüsszelben változásra van szükség. 

Zsigmond Barna Pál, az Európai Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára válaszában leszögezte: felháborító, hogy Brüsszel a migránsokat támogatja az európai emberek helyett, és hasonlóan aggasztónak ítélte az orosz-ukrán fegyveres konfliktussal kapcsolatos uniós álláspontot is.

Kedélyeket borzoló, hogy a magyar dollárbaloldal EP-képviselői sorozatban szavazzák meg a háború- és migrációpárti határozatokat. Brüsszelben ezért változás kell 

– összegzett.

Betiltanák a Budapest Prideot

Novák Előd, a Mi Hazánk politikusa a napirend előtti felszólalásában a Budapest Pride betiltását követelte a kormánytól, LMBTQP-felvonulásnak nevezve az eseményt. Kifogásolta, hogy a rendőrség idén is a Mi Hazánk ellentüntetését tiltotta be. Rétvári Bence, a belügyi tárca államtitkára úgy reagált: a szervezők és a Mi Hazánk minden évben versenyt futnak a másodpercekkel, hogy lefoglalják a helyszínt, és volt, amikor az egyik, volt amikor a másik volt gyorsabb, de a rendőrség minden esetben törvényesen járt el.

Elfogadhatatlan, hogy a tolerancia nevében felvonulók vallási vagy nemzeti jelképeket sértő módon provokáljanak. A rendőrségnek el kell járni ezekben az esetekben 

– hangsúlyozta az államtitkár, kétségesnek nevezve, hogy valóban az elfogadást segíti egy ilyen felvonulás.

Téves a Demokratikus Koalíció gondolkodása

Varju László, a Demokratikus Koalíció politikusa napirend előtt arról beszélt, hogy csak ősszel nyújtja be a kormány a jövő évi költségvetést arra hivatkozva, hogy novemberben lesz az amerikai elnökválasztás. Tállai András, a pénzügyi tárca parlamenti államtitkára úgy reagált: 

V. László roppant érdekes felszólalást tett, az ellenzéki politikus most az ellen beszél, hogy a kormány kivár, és megvárja az európai és amerikai folyamatokat.

– Ezeknek a választásoknak az eredménye befolyásolja, a világon béke lesz vagy háború. Ha elindul egy folyamat, ami a háború befejezésére irányul, akkor olyan költségvetést kell csinálni, amiben a védelmi kiadás kevesebb. Ha a háború felerősödése várható, akkor a védelmi kiadásoknak is erősebbeknek kell lenniük – mutatott rá az államtitkár.

– Az, hogy megszorítás várható, a baloldal szavajárása, ezt csinálták kormányon: elvették a 13. havi nyugdíjat, fizetést és adót emeltek. A Fidesz-KDNP pont az ellenkezőjét teszi, a baloldal kívánságára sem hoz megszorításokat – tette hozzá Tállai. Összegzése szerint a DK gondolkodása téves, és beálltak a háborúpárti politikusok közé.

Borítókép: Menczer Tamás (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.