Gulyás Gergely újabb részleteket osztott meg Magyar Péterrel közös múltjáról

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a baloldal olyan erkölcsi mélységbe került, ahol még sosem járt.

Forrás: Mandiner2024. 05. 07. 20:42
Budapest, 2024. február 16.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. február 16-án.
MTI/Bruzák Noémi
Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gulyás Gergely a Mandiner podcast műsorában többek között az önkormányzati és európai parlamenti választásokról, az EU érdekeiről, az uniós forrásokról, Magyar Péterről és a főpolgármester-választásról is beszélt.

„Az, hogy Magyarország milyen mértékben jut hozzá az európai uniós forrásokhoz, az egy önkormányzatot is érint. Érinti a fejlesztési források miatt, érinti akár amiatt is, hogy a területén működő iskola – akkor is, ha állami fenntartású – jól működjön, az ott tanító tanárok fizetése minél magasabb legyen” – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az önkormányzati és EU-parlamenti választások kapcsolatáról. Hozzátette: 

Látjuk azt, hogy az Európai Parlamentben olyan képviselők is voltak Magyarországról, akik az ország érdekével szemben jártak el. (…) mondjuk a Momentum képviselői abszolút élen jártak a hazaárulásban, mindent megtettek azért, hogy Magyarország ne kaphassa meg azokat a forrásokat, amelyek nekünk járnak.

Az EU eredeti céljait kezdi elveszíteni

 

Amikor az Európai Uniót a háború után létrehozták, akkor az egy olyan békeprojekt volt, amely a kontinens jólétét is célként tűzte ki. – Most azt látjuk, hogy az európai kormányok nagy többsége háborúpárti, mi vagyunk azok, akik a békét képviseljük, és azt is látjuk, hogy a jólét egyre inkább veszélybe kerül – mondta Gulyás Gergely, majd rámutatott: részben a migráció, részben a munkához nem kötött szociális ellátások miatt.

Ha Európai Uniós követelményként akar valaki alapjövedelmet bevezetni, és azt mondja, hogy az embereknek akkor is pénzt kell fizetni, ha nem dolgoznak, akkor miért dolgoznának az emberek?

– tette fel a kérdést a miniszter. Jelezte: Európa így a saját baloldala miatt is veszít a versenyképességéből.

Magyar Péter lehúzza a baloldalt

 

A baloldal erkölcsileg sokkal mélyebbre került, mint ahol eddig bármikor volt. 

– hangsúlyozta Gulyás Gergely.

Azt tudom mondani, hogy Magyar Pétert Magyar Péterként ismertem, de Poloska Péterként nem.

– mondta a miniszter. Jelezte: az ő gondolkodásában soha nem volt benne, és nem tudta volna elképzelni Magyar Péterről, hogy a saját feleségével folytatott magánbeszélgetést felvegye. 

Ez szintén ahhoz a morális válsághoz tartozik, ami a baloldalt eddig is jellemezte, és most Magyar Péter színrelépésével még jobban sikerült elmélyíteni – mutatott rá Gulyás Gergely.

A beszélgetés további részeit megnézhetik a Mandiner podcastműsorában:

Borítókép: Gulyás Gergely (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.