Sokan fizettek a munkájukkal a zoomos bakikért

A vezetők szerint a dolgozók harmada nem tud távolról hatékonyan dolgozni – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 09. 02. 10:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ritkán indult zökkenőmentesen tavaly tavasszal az irodai alkalmazottak otthonról dolgoztatása, a kommunikáció és az együttműködés digitális formái jelentős fejtörést okoztak, sokan az állásukat is elveszítették az ezzel kapcsolatos baklövéseik miatt. A Vyopta kétszáz fő, legalább ötszáz alkalmazottat foglalkoztató cég vezetőjének megkérdezésével elvégzett kutatásából kiderült, hogy a főnökök szerint a dolgozók csak 66 százalékának vannak meg a hatékony távmunkához szükséges ismeretei.

A felmérés alapján a vállalatok 24 százaléka bocsátott el munkavállalókat azért, mert a kötelező konferenciás hanghívások és videóhívások során valamiféle súlyos hibát követtek el. A cégek 53 százaléka adta át bakik miatt más dolgozóknak a konferenciák lebonyolítását, 40 százalék formális, míg 38 százalék informális megrovásokat osztott ki a malőrök miatt. A megkérdezett cégek harmada szedett le személyeket bizonyos projektekről a melléfogásaiknak köszönhetően.

Végül érdekes, hogy a vezetők csupán 58 százaléka szerint a vállalat felelőssége meggyőződni a távoli együttműködési technológiák hatékony működéséről, a maradék 42 százalék szerint ez a munkavállalók dolga.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Pexels

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.