Jelentősen kevesebb almás telefon fog készülni

Az eszközöket gyártó technológiai vállalat ideiglenesen felfüggesztette tevékenységét két kínai gyárában.

Forrás: Vg.hu2022. 04. 13. 10:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Apple Iphone-t gyártó Pegatron technológiai vállalat ideiglenesen felfüggesztette tevékenységét két kínai – a sanghaji és a kunshani – gyárában. A Pegatron a sanghaji bezárások miatt állította le a gyártást, annak ellenére, hogy Kína legnagyobb ipari városa bejelentette: lazítanak az ultraszigorú járványügyi korlátozásokon, ami azt jelentette, hogy a 25 millió lakos közül néhányan hetek óta elhagyhatták otthonukat – írja a BBC cikkét idézve a VG.

A várost március végén zárták le, miután megugrottak a fertőzésszámok a gyártási és pénzügyi központnak számító metropoliszban. A Pegatron közölte, hogy együttműködik a hatóságokkal annak érdekében, hogy mihamarabb újraindíthassa a gyártást.

A japán Nikkei újság információi szerint az Apple MacBook-okat gyártó Quanta, valamint az iPad-eket készítő Compal Electronics is leállította tevékenységét a kínai városokban.

Becslések szerint áprilisban mintegy hárommillió iPhone, kétmillió iPad, valamint egymillió MacBook legyártását érinti a leállás, és ez a szám a későbbiekben tovább nőhet.

Az iPhonok összeszerelését végző Foxconn is leállította tevékenységét Sencsenben található gyárában.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.