600 Hz-es laptopkijelzőt dobtak piacra

Mindeközben az előnyeinek teljes kihasználása a legtöbb számítógépes játékban lehetetlen lesz.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo2022. 12. 02. 11:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Villantós hardverrel készült a World Display Industry Conference kijelzőipari szakmai kiállításra a kínai BOE, demonstrálta a világ első 600 Hz-es laptopkijelzőjét  – írja az Origó

A rekordképfrissítési sebességen túl egyelőre annyit tudni a panelről, hogy 16 hüvelyk képátlójú, a gyártó egy márkajelzés nélküli, NVIDIA GeForce RTX videóvezérlős laptopban mutogatta.

A 600 Hz-es képfrissítési sebesség alapvetően jól hangzik, de a gyakorlatban jó eséllyel teljesen felesleges lesz majd ilyen mutatványra képes panelt tenni a gamer laptopokba, a döntő többség jó eséllyel semmi különbséget sem észlel majd rajta egy 240 Hz-es kijelzőhöz képest. 

Mindeközben az előnyeinek teljes kihasználása a legtöbb játékban lehetetlen, ha pedig sikerül 600 képkockás sebességgel renderelni, az indokolatlan mértékben növeli majd a laptop fogyasztását és hőtermelését.

Érdekességként a legnagyobb képfrissítési sebességre képes laptopkijelző 480 Hz-et tud, jelenleg az Alienware M17 R5 és Alienware X17 R2 noteszgépekbe kérhető opcionális extraként.

A teljes cikk Feltalálták a 600 Hz-es laptopkijelzőt címen olvasható az Origó oldalán.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.