Visszaengedtek a vadonba egy tavaly befogott szumátrai tigrist

A súlyosan veszélyeztetett szumátrai tigrisből mára mindössze nagyjából 600 példány maradt a vadonban.

Forrás: MTI2021. 03. 16. 8:44
null
Visszaengedtek az indonéz vadonba egy tavaly befogott szumátrai tigrist Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszaengedtek az indonéz vadonba egy szumátrai tigrist, amelyet tavaly decemberben fogtak be, miután az állat lakott területen bukkant fel – közölte hétfőn a helyi hatóság.

A hatéves hímet, Surót, kötéllel engedték le egy helikopterről szombaton a Gunung Leuser Nemzeti Parkba, a nyugat-indonéziai Aceh tartományban.

A helyi természetvédelmi hatóság vezetője, Agus Arianto szerint a nagymacskát egy észak-szumátrai vadrezervátumban tartották megfigyelés alatt az elmúlt három hónapban.

Visszaengedtek az indonéz vadonba egy tavaly befogott szumátrai tigrist
Fotó: Pixabay

Agus felidézte, hogy Surót azért fogták be, mert az állat ember lakta területen bukkant fel. „Reméljük, hogy a szabadon engedése segíteni fogja a szumátrai tigrisek fennmaradását” – jegyezte meg a szakember.

Az indonéz környezetügyi és erdészeti minisztérium szerint a súlyosan veszélyeztetett szumátrai tigrisből mára mindössze nagyjából 600 példány maradt a vadonban.

A borítókép illusztráció

Érdemrendet nyert a terápiás spániel

Elsőként nyerte el egy négylábú házi kedvenc a People’s Dispensary for Sick Animals (PDSA) brit állatvédelmi és jótékonysági szervezet érdemrendjét.

Ez az Order of Merit, amely az állatoknak adható megfelelője a Brit Birodalom Rendjének (Order of the British Empire); ez utóbbit az uralkodóház adományozza. Az Order of Merit kitüntetést eddig 32 kutya, illetve ló nyerte el: rendőr- vagy mentőkutyák, rendőrlovak, s most először ítélték oda egy társállatnak.

Az indoklás szerint a Max nevű 15 éves springer spániel, aki egy online terápiás kutya, eddig emberek ezrein segített.

Mostani gazdáját, Kerry Irvinget 2006-ban egy majdnem tragikus baleset érte, amikor autójába hátulról belerohant egy teherautó. A gerince sérült meg, óriási fájdalmai miatt gyakorlatilag a házába zárkózott, s már-már az öngyilkosságot fontolgatta. A következő két évben visszafordíthatatlannak tűnő depresszióba süllyedt.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.