Az Uniforia nevet viseli az Eb-labda

A gyártó adidas több mint egy évig tervezte az Uniforia névre keresztelt labdát, amely a június 11-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének hivatalos játékszere lesz.

Forrás: MTI2021. 05. 10. 13:01
null
Az Eb hivatalos labdája, az Uniforia Fotó: pinterest.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az adidas, amely 2018-ban kezdte a tervezést, majd 2019 novemberében mutatta be a labdát, azzal magyarázta az elnevezést, hogy az angol egység (unity) és lelkesedés, izgalom (euphoria) szavakat foglalja magában. A mintában az élénk színű vonalakat fekete ecsetvonások keretezik, amelyek a határok elmosódását és a kultúrák sokszínűségét szimbolizálják a gyártó szerint. Emellett a kontinenstornát és annak eredeti évét jelezve az EURO és a 2020 felirat is felkerült rá.

Az Eb hivatalos labdája, az Uniforia
Fotó: pinterest.com

A megjelenés arra utal, hogy az idei kontinensviadalt rendhagyó módon 11 ország egy-egy városában, köztük Budapesten rendezik. A Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad majd otthont.

Az Uniforia normál méretű másolata nagyjából 10 ezer, az eredeti labda pedig körülbelül 40 ezer forintért kapható Magyarországon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.