A fitokozmetikumok hatása nem csak a szépségápolásban mutatkozik meg

Testre, szellemre és lélekre is hathatnak a növényi alapú kozmetikumok, más néven fitokozmetikumok.

Forrás: haon.hu2021. 08. 22. 8:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A növényi alapú kozmetikumok, más néven fitokozmetikumok nem csak a trendek miatt nyertek teret napjainkban: elmondható, hogy a szakma fejlődése is megmutatkozik benne. Minderről Regényi Zsuzsanna kozmetikust kérdezte a Hajdú-Bihar megyei hírportál.

 

Manapság egyre inkább előtérbe kerülnek a természetes eljárások. Sokan az étkezésükben is fókuszba emelik, életmódot váltanak, és vannak akik akkor sem feledkeznek meg róluk, amikor szépülni vágynak. A természet adta kincseket és azoknak a gyógyító erejét egyre többen ismerik el a kozmetikában is. Készülnek többek között nappali és éjszakai krémek, olajok, hidratáló, ápoló és hűsítő lemosók, valamint sminktermékek is növényi alapanyagokból. Ezeket otthoni használatra is beszerezhetjük, de élvezhetjük egy-egy kozmetikai kezelés alatt is.

 

– Nagyon fontosnak és hasznosnak tartom a lehetőséget, hiszen az egészségünket, így a bőrünk állapotát is a természetes alapanyagokkal védhetjük meg. Mielőtt egy-egy fitokozmetikum a polcokra kerül, mikrobiológiai, bőrgyógyászati, valamint nikkeltesztekkel ellenőrzik azt, ezeket az eljárásokat pedig specialisták végzik. Azok, akik a növényi alapanyagú kozmetikumokat keresik, biztosak lehetnek abban, hogy kőolajszármazékot, szintetikus anyagot és tartósítószert nem tartalmazó, állatkísérletektől mentes és környezetbarát megoldást találnak – fejtette ki a szakember.

 

A fitokozmetikumok növények és gyógynövények részeiből vagy olajokból, illóolajokból készülnek. Hatásuk nem csak a szépségápolásban mutatkozik meg: a testre, a szellemre és a lélekre egyaránt jótékonyan hatnak. A növényi alapú termékek esetében egyebek mellett a kókuszolaj, a shea-vaj, az avokádóolaj, a jojoba, a kurkuma, valamint az aloe vera szerepel fő alapanyagként. A kozmetikus arról is beszélt a lapnak, hogy ezekkel a termékekkel nem végeznek különlegesebb kezeléseket: a megszokott kozmetikai eljárásokat végzik, mindössze az összetevők másak.

 

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

 

A borítókép illusztráció (Pixabay)!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.