Ez az esti ital lerobbantja a karácsonyi felesleget

Egyszerű meleg tea, mégis meglepően hatásos az ünnepek után felszaladt kilók ellen.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 12. 28. 15:14
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyömbér hatóanyagainak köszönhetően remekül serkenti az emésztést, segít a zsírégetésben, ráadásul erősíti az immunrendszert is, ami a világjárvány miatt még fontosabb, mint eddig bármikor is volt. A kamilla szintén remek immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatású, csökkenti a puffadást, gyorsítja az anyagcserét. A citrom szuper zsírégető, ráadásul tele van C-vitaminnal, mely a téli, vitaminhiányos időszakban különösen fontos a szervezetünknek. A fahéj ugyancsak felpörgeti az anyagcserét és támogatja az emésztésünket így gyorsítva fel a fogyást – olvasható a diétaésfitnesz.hu cikkében.

ELKÉSZÍTÉS

Egy csésze forró vízbe reszelj egy kisujjnyi gyömbért, és áztass egy filter kamillát. Szórd meg kevés fahéjjal a teát, az is jó, ha fahéjrudat használsz és azt áztatod benne. 10 percig hagyd, hogy a hozzávalók kiengedjék a hatóanyagaikat, majd amikor már kissé hűlt az ital, nyomj bele fél citrom levét. Szűrd le a kész mixet, és kortyolgasd el. Igény szerint édesítővel, esetleg egy kiskanál mézzel édesíthetjük.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.