Elképesztő hidegben, mínusz 53 Celsius-fokban futottak Szibériában + videó

A férfiak között győztes orosznak csaknem három és fél óra kellett a sikerhez a világ leghidegebb futóversenyén – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: Csupasport2022. 01. 29. 15:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Guinness-rekordot érő csontig hatoló hidegben futottak maratonit az elszánt indulók Szibériában, a Jakutföldön található Ojmjakonban. 

A Pole of Cold Marathon nevű futóversenyen ezúttal minden korábbinál hidegebbet, mínusz 53 fokot mértek, így a rekordok könyvébe is bekerülhet az esemény.Ennél fagyosabb körülmények között ugyanis nem rendeztek még maratonit.

A Canadian Running Magazine beszámolója szerint 65-en álltak rajthoz január 21-én, ugyanakkor az angol nyelvű Siberian Times cikke alapján úgy tűnik, a rövidebb távokkal együtt neveztek összesen ennyien a viadalra. 

A szervezőknek még egy kicsit korábbra is kellett időzíteniük a rajtot, mert később a hőmérséklet mínusz 60 fokra süllyedt,az pedig már túlzás lett volna.

A hírek szerint az Egyesült Arab Emírségekből, az Egyesült Államokból és a Fehéroroszországból érkező bátor vállalkozók közül végül az orosz Vaszilij Lukin győzött 3:22-es időeredménnyel. 

A férfi megvédte a címét, hiszen 2020-ban is ő diadalmaskodott, tavaly pedig a koronavírus-járvány miatt nem rendezték meg a versenyt. 

A nők között a hazai terepen futó Marina Szedaliszcseva 4:09-vel ért elsőként célba.

A képeket elnézve a célban szó szerint az arcukra fagyott a mosoly…

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.