Koncertekkel és izgalmas programokkal vár a Dunakanyarban a Waldorfeszt

Mások mellett a Barcelona Gipsy balKan Orchestra, a Newen Afrobeat, Deva, a Csaknekedkislány, a Kollár-Klemencz László Kamarazenekar, a Zuboly és a Csángálló is koncertet ad a Waldorfeszten. Az ezerfős kisfeszivált csütörtöktől vasárnapig rendezik meg Zebegényben.

Forrás: MTI2022. 06. 21. 8:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dunakanyar csodás környezetében, békés hangulatban zajló Waldorfesztet a fesztiválozók a fellépőkkel, az önkéntesekkel és a szervezőkkel együtt hozták létre. Az idei rendezvényen először lép fel külföldi zenekar, mindkettő a világzenei színtérről: szombaton a Barcelona Gipsy balKan Orchestra, vasárnap a chilei Newen Afrobeat adja első magyarországi koncertjét – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Színpadra lép még Deva, a Csaknekedkislány, a Kollár-Klemencz László Kamarazenekar, a Zuboly, a Csángálló, a Duckshell, a Méhek, az Óperentzia, a Korai Electric vagy a Freakin’ Disco.

Mint írták, a Waldorfeszt mindenki számára nyitott. A szervezők célja egy olyan kulturális tér megteremtése, ahol bemutatkozhatnak fiatal művészek, civil szervezetek, eszmét cserélhet bárki, mindezt szabadon, nyugodtan, egy békés környezetben. A fesztivál programjának magját civil, kézműves, zenei, irodalmi, színházi és egyéb művészeti közösségek alkotják.

A szervezői csapat magja a Waldorf óvoda óta, vagyis 25 éve ismeri egymást, az első Waldorfeszt 2010-ben volt. Az évek során csatlakoztak hozzájuk mások is, de a cél az, hogy a Waldorfban kapott értékeket beépítsék a gyakorlatba.

Művészek és művészetek, alkotók és alkotni vágyók találkozási pontja a fesztivál; sokféle gondolkodásmód és értékteremtés együttese teszi jól működő rendszerré a világot, és ebben igyekeznek példát mutatni

– fogalmaztak a közleményben.

A zeneiek mellett számos civil program, workshopok, kézműves foglalkozások, előadások és beszélgetések várják a fesztiválozókat, egész napos elfoglaltságot kínálva.

A teljes program ITT érhető el.

Borítókép: pillanatkép a 2021-es Waldorfesztről (Fotó: Waldorfeszt.hu)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.