Mintegy félmillióan utaztak a Balatonra bő két hét alatt

Rekordutasszámot hozott a június 18-i nyári menetrendváltást követő bő két hét a balatoni vasúti vonalakon: 458 ezren utaztak a tóhoz – közölte a MÁV-Start szombaton az MTI-vel.

Forrás: MTI2022. 07. 09. 15:52
null
Budapest, 2022. március 23. A MÁV Start Zrt egyik 480-as sorozatszámú, Bombardier gyártmányú, négytengelyes villanymozdonya (villamos erõgépe) által vontatott gyorsvonat-szerelvény érkezik a fõváros Nyugati pályaudvarának rendezõterére (j). Balra egy Stadler FLIRT típusú zónázó vonat halad Esztergom felé. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint az utasszám 2019-ben 258 ezer, tavaly pedig 310 ezer volt ugyanebben az időszakban.

Június közepétől jelentős kínálatbővítést hozott a főszezoni vasúti menetrend; a hőség és a tóparton is beinduló fesztiválszezon „nagyot dobott” a balatoni vonatok forgalmán, minden eddiginél többen szálltak vonatra.

Hozzátették, hogy a szezon első két hetében a déli parton nőtt nagyobb mértékben az utasforgalom.

Felhívták a figyelmet, hogy alapvetően minden balatoni vonaton lehet kerékpárt szállítani.

Borítókép: A MÁV–Start Zrt egyik 480-as sorozatszámú, Bombardier gyártmányú, négytengelyes villanymozdonya által vontatott gyorsvonatszerelvény érkezik a főváros Nyugati pályaudvarának rendezőterére (j). Balra egy Stadler FLIRT típusú zónázó vonat halad Esztergom felé. (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.