A Kisfaludy-programban fejlesztik a szállodákat

Újabb szakaszához ért a Kisfaludy-program a Dunakanyarban: július 15. és szeptember 2. között nyújthatják be pályázataikat a térségi szállodák.

2019. 07. 02. 13:39
null
A pályázat a Dunakanyart célozza Fotó: MTI/Kallos Bea
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb szakaszához ért a Kisfaludy-program a Dunakanyarban: július 15. és szeptember 2. között nyújthatják be pályázataikat a térségi szállodák, a kapacitásbővítésre és a szolgáltatások minőségi fejlesztésére szánt kormányzati támogatás keretösszege 600 millió forint. Ez azonban a beérkező pályázatok, a támogatási igények és a megvalósítás ütemezése szerint módosítható lesz.

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Kisfaludy 2030 Zrt. által közösen meghirdetett felhívás célja a turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó és azok közelében található kereskedelmi szálláshelyek általános minőségének, színvonalának növelése, illetve kihasználtságának javítása. A támogatással azt is el kívánják érni, hogy a szálláshelyeknek – a bővülő árbevétel révén – növekedjen a nyereségességük és a fenntarthatóságuk.

A pályázat a Dunakanyart célozza
Fotó: MTI/Kallos Bea

A Kisfaludy-program támogatá­sait nem kell visszatéríteniük a vállalkozóknak. Míg korábban panziók kaptak segítséget a Dunakanyarban előirányzott fejlesztési tervek alapján, a projektnek ebben az ütemében a legfeljebb 150 szobás szállodák tulajdonosai nyújthatnak be igényt a tervezett fejlesztés költségvetésének 50 százalékáig. Az elnyerhető támogatás összege minimum 55 millió, maximum 400 millió forint lehet. A pályázás feltétele az is, hogy a turisztikai cég már legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkezzen. A támogatást igénylőnek egyúttal vállalnia kell, hogy a Hotelstars Union egységes szállodai minősítési rendszerben legalább háromcsillagos minősítést szerez.

Júniusban zárult le a panziók támogatására 750 millió forint kerettel kiírt fejlesztési támogatás tendere a térségben, a tervezett beruházás helyszíneként szolgáló ingatlan tulajdonosa pályázhatott három-négy csillagos minősítésű új panzió létesítésére. Azok a szálláshelyek is igényelhettek pénzt, amelyek korábban legalább egy évig panzióként vagy szállodaként üzemeltek, de 2018. január 1-je óta nincs erre vonatkozó engedélyük.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.