Idejétmúlt lett a megszokott irodai környezet

Ma már kevés, ha az iroda mindössze a munkavégzés praktikusan kialakított helyszíne, jól is kell éreznie magát a munkavállalónak.

Magyar Nemzet
2021. 10. 03. 12:00
Budapest, 2015. július 15. Az Infopark "C" és "D" jelû épületei a fõváros XI. kerületében, a Neumann János utcában. A modern irodaépületekben informatikai, telekommunikációval foglalkozó és szoftverfejlesztõ cégek mûködnek. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítõje vállalja a felelõsséget. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alapjaiban változtatta meg a világjárvány az iroda berendezésével és a közös terek kialakításával kapcsolatos elvárásokat. 

Ezek az új munkavállalói igények idővel visszafordíthatatlanul leszámolnak a megszokott irodai sztenderdekkel.

Adam Targowski, az irodapiacon meghatározó Skanska kelet-közép-európai kereskedelmi fejlesztési üzletág vezetőjének összegzése szerint a jövő irodája nem csupán a munkavégzéshez szükséges környezet lesz, hanem egy olyan tér, ahol szívesen töltik idejüket a munkavállalók. 

Az új elvárások szerint kialakított iroda elősegíti a kapcsolattartást, valamint a magánélet és a munka közötti egyensúlyt. A nagy tereket kisebb, szeparált helyiségek váltják, segítve a nyugodt, produktívabb munkavégzést. A szellős terek is fontos szerepet kapnak: a munkahelyi közösségi élet színtereivé válnak, ahol a munkavégzés közbeni pihenésre is lehetőség van. 

Az újragondolt irodák már a hibrid munkavégzéssel összhangban lesznek kialakítva, miközben a zárt tárgyalók, a fix munkavégzési helyek egyre kevésbé lesznek elterjedtek.

Borítókép: MTVA/Róka László

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.