Újra megrendezik az Utazás kiállítást

A seregszemlén közel 20 ország önálló standdal képviselteti magát a Hungexpo felújított H pavilonjában.

Magyar Nemzet
2022. 02. 23. 12:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy év kihagyás után, az idén március 3. és 6. között újra megrendezik az ország és a régió legjelentősebb nemzetközi turisztikai seregszemléjét a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Az Utazás 2022 kiállításon 30 ország 100 kiállítója várja az érdeklődőket – jelentette be a főszervező Hungexpo Zrt. stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója szerdán. 

Tihanyi Klára a távirati iroda tudósítása szerint azt is közölte: a kiállítás belföldi díszvendége Veszprém-Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa, a külföldi díszvendég pedig Egyiptom lesz.

Az idei seregszemlén a járvány utáni újraindulás a fő szakmai téma Fotó: Bach Máté

Az Utazás kiállítás hagyományosan az ország legnagyobb turisztikai eseménye, amelyet 44 éve – a tavalyi kivételével – tavasz elején rendeznek meg. 

Idén az elsődleges téma a turizmus újraindítása a járvány után, és a biztonság lesz a grandiózus eseményen. 

Ahogy az igazgató jelezte, a seregszemlén közel 20 ország önálló standdal képviselteti magát a felújított H pavilonban, és ahogy az lenni szokott, az eseményt a Budapest Boat Show-val együtt rendezik meg, amely 2022-ben a 30., jubileumi kiállítás lesz. A Budapest Boat Show-n a Tisza-tó lesz a díszvendég. 

Tihanyi Klára felidézte: a Hungexpo 18 hónapig zárva tartott, mivel a rendezvényszervezést sújtotta leginkább a járványhelyzet. Az eltelt időszakot hasznosan töltötték, mivel 

elkészülhetett két új pavilon, és átadták a vadonatúj kongresszusi központot is, amely iránt jelentősen megnőtt a belföldi kereslet.

 

Borítókép: visszatér a turizmus lendülete (Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.