Folytatódik az ingyenes informatikusképzés

A válság alatt az ingyenes informatikai képzésre több mint 72 ezren regisztráltak és több mint 11 ezren szereztek tanúsítványt.

Magyar Nemzet
2022. 04. 29. 11:31
Two businesswomen working on a computer
666009304 Fotó: Hinterhaus Productions
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntektől ismét lehet jelentkezni ingyenes informatikai képzésre az Újratervezés program keretében, amelyet a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági és munkaerőpiaci helyzetre reagálva az Innovációs és Technológiai Minisztérium először két évvel ezelőtt hirdetett meg. A szaktárca közölte: 

a munkahelyek megvédése, a magyar családok és vállalkozások támogatása továbbra is a kormány kiemelt célja, ezért a távoktatásos program idén is folytatódik,

amely szerint díjmentes informatikai átképzéssel segítik azokat a 18. életévüket betöltött személyeket, akik a pályaváltás mellett döntenek. 

Az érdeklődők április 29-től jelentkezhetnek a programban harmadik alkalommal meghirdetett informatikai képzésre. 

A tájékoztatás szerint 

ezúttal tízezren kapnak lehetőséget a digitális készségek javítására és a programozás alapjainak megismerésére,

ezután több mint háromszázan juthatnak tovább a nyáron induló alapszintű szakmai képzésekre. 

A távoktatásos program elvégzésére a regisztrációt követően négy hét áll rendelkezésre. A képzés naponta 2–6 óra elfoglaltsággal jár attól függően, hogy a résztvevők milyen meglévő informatikai ismeretekkel rendelkeznek, illetve mennyi időt tudnak fordítani az új ismeretek elsajátítására.

A program sikerességét mutatja, hogy a válság alatt az ingyenes informatikai képzésre több mint 72 ezren regisztráltak és több mint 11 ezren szereztek tanúsítványt. A legjobban teljesítők arra kaptak lehetőséget, hogy 100 százalékos támogatással négy különböző informatikai szakterületen piacképes tudást és államilag elismert szakképesítést szerezzenek. 

A képzéseken már több mint ezerhatszáz fő vett részt, a sikeres vizsgát tettek közül pedig közel ezren kaptak lehetőséget újabb szakmai bizonyítvány megszerzésére a haladó és gyártóspecifikus képzéseken

– ismertette a minisztérium. 

 

Borítókép: Tízezren képezhetik át magukat a digitális területekre (Fotó: Hinterhaus Productions)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.