Jön a könnyítés az autósoknak, csökkennek az üzemanyagárak

Péntektől tovább csökkenhetnek az árak.

Magyar Nemzet
Forrás: Index2023. 04. 20. 14:55
null
Salgótarján, 2022. május 27. Tájékoztató feliratok a Mol benzinkútján Salgótarjánban 2022. május 27-én. A Mol arra kéri a vásárlókat, a benzinkutaknál a fizetéskor minden esetben mutassák be a forgalmi engedélyüket, hogy a pénztárnál a hatósági árra tudják módosítani a vásárlás összegét - hívta fel a figyelmet közleményében a társaság. A vállalat tájékoztatása szerint a kútoszlopokon a számlálók minden tankolás esetén a piaci árat tüntetik fel, de a pénztárnál a forgalmi engedély felmutatása után alacsonyabb összeget kell fizetnie a magyar vásárlóknak. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gazdasági Versenyhivatal panaszeljárás keretében vizsgálatot indított az üzemanyag-kiskereskedelmi szektorban egy vidéki város több töltőállomásánál – tudta meg az Index. Információik szerint a most megindult vizsgálatokat hamarosan újabbak is követhetik.

„A Gazdasági Versenyhivatalhoz érkezett kérdésére válaszolva megerősítem, hogy a nemzeti versenyhatóság panaszeljárás keretében vizsgálatot indított az üzemanyag-kiskereskedelmi szektorban egy vidéki város több töltőállomása tekintetében. További információt az eljárás jelenlegi szakaszában nem áll módomban közölni”

– válaszolt az Indexnek a GVH sajtóosztálya. A portál úgy tudja, a most megindult vizsgálatokat hamarosan újabbak is követhetik az üzemanyagszektorban.

Az Index azt is megírta, a Kormányinfón kapott egy témába vágó kérdést Gulyás Gergely. Arra a felvetésre, hogy visszahozzák-e a benzinárstopot, ha a közeljövőben durván megugrana az üzemanyagár, a Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy reagált, hogy jelenleg nincs a kormány előtt ilyen tervezet.

Most ráadásul ellentétes irányba mutatnak a töltőállomásokat érintő piaci folyamatok. Az Index legutóbb arról számolt be, hogy megéri várni a tankolással, hamarosan jön a könnyebbség az autósoknak. 

Péntektől ugyanis tovább csökkenhetnek az üzemanyagárak Magyarországon. 

A benzin nagykereskedelmi ára bruttó 7 forinttal, míg a gázolajé 3 forinttal mérséklődik.

A holtankoljak.net beszámolója szerint amennyiben ezt érvényesítik a kiskereskedelmi árakban is, akkor az átlagárak pénteken az alábbiak szerint alakulnak:

95-ös benzin átlagára jelenleg: 602 Ft/liter, péntektől: 595 Ft/liter;


 

gázolaj átlagára jelenleg: 580 Ft/liter, péntektől: 577 Ft/liter.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Komka Péter)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.