Négyszeresére nőtt a Ryanair profitja egy év alatt

Csaknem négyszeresével nőtt az ír székhelyű Ryanair légitársaság profitja az idei második negyedévben, ugyanakkor a cég rontotta utasszám-növekedési előrejelzését a Boeing szállítási késései miatt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 24. 17:49
null
Budapest, 2022. május 22. A Ryanair egy írországi központú diszkont légitársaság egyik Boeing 737-es típusú utasszállító repülõgépe emelkedik fel a Liszt Ferenc Nemzetközi repülõtérrõl. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ír fapados légitársaság, amely utasszáma alapján a legnagyobb Európában, hétfőn arról jelentett, hogy a tavalyi 170 millió euró után 663 millió euró adózott eredményt ért el a június végén lezárt pénzügyi első negyedévében, ami a legnagyobb első negyedévi nyereség 2017 óta.

Elemzői várakozások átlagában 620 millió eurós nyereség szerepelt.

A májusban és júniusban is rekordszámú utast szállító Ryanair erős keresletet vár a nyár hátralévő részében, a viteldíjak alacsony, két számjegyű százalékkal emelkednek július és szeptember között.

Michael O’Leary vezérigazgató szerint az infláció, az emelkedő kamatlábak és a jelzáloghitelek magasabb kamatai hatással lehetnek a fogyasztói kiadásokra az év második felében.

A cég azzal számol, hogy utasforgalma kilenc százalékkal, 183,5 millióra nő a 2024. március végéig tartó pénzügyi évben, ami a Boeing szállítási késedelmei miatt elmarad az eredetileg várt 185 milliótól.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Faludi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.