Bedobta a törölközőt a Tesla

A Tesla amerikai elektromos járműgyártó a vörös-tengeri áruszállításban tapasztalható fennakadások miatt két hétre leállította termelésének döntő részét a Berlin melletti gigagyárában.

Forrás: MTI2024. 01. 29. 12:28
Tesla Reports Quarterly Earnings
NEW YORK, NEW YORK - JANUARY 24: Tesla vehicles are displayed in a Manhattan showroom on January 24, 2024 in New York City. Tesla, the electric car maker, is set to report its fourth-quarter earnings for 2023 after the closing bell Wednesday. Analysts are expecting the company to report earnings of $25.6 billion. Spencer Platt/Getty Images/AFP (Photo by SPENCER PLATT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A grünheidei Tesla-gyár működése részben a kínai és más ázsiai országokból származó alkatrészektől függ. A jemeni húszi lázadók kereskedelmi hajók elleni támadásai a Vörös-tengeren arra kényszerítették a szállítási vállalatokat, hogy alternatív útvonalakat keressenek, ami viszont a szállítási idő jelentős növekedéséhez vezetett.

A Tesla hétfőn azt közölte, hogy alkatrészhiány miatt január 29-től szinte teljesen felfüggesztette a gyártást a Berlin melletti gigagyárában, a termelés a tervek szerint február 12-én indul újra. A cég azt nem közölte, hogy milyen alkatrészek hiánya miatt kényszerült leállásra.

A Tesla évente több mint 250 ezer elektromos járművet gyárt Grünheidében mintegy 11 500 alkalmazottal.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.