Döntöttek a kereskedők az üzemanyagárakról

Nem erre számítottak az elemzők.

2024. 02. 05. 11:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kivárásra játszanak a magyar üzemanyagpiacon az árazásban – ez derül ki a Holtankoljak.hu friss tájékoztatásából. Az üzemanyagár-figyelő blog szerint ugyanis szerdától még nem változnak a hazai üzemanyagárak a benzinkutakon, és a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is változatlan marad a hét közepén. 

Így aztán továbbra is az alábbi átlagárakkal számolhatnak a járműtulajdonosok: 95-ös benzin 603, míg a gázolaj 640 forintba kerül literenként. Fontos hangsúlyozni, hogy átlagárakról van szó, amelyektől az egyes töltőállomások konkrét árai jelentősen eltérhetnek.

Annak persze lehet örülni, hogy végre megállt a drágulás, és szerdától nem emelkednek az üzemanyagárak, csakhogy előzetesen másról szóltak a szakértői megszólalások. A várakozás ugyanis az volt, hogy ezen a héten látványos, akár húszforintos áresés is bekövetkezhet. Ez még nem úszott el végleg, hiszen szerdán újabb döntés jelenik meg a péntektől érvényes nagykereskedői árazásról – emlékeztetett a Világgazdaság.

A teljes cikk itt olvasható:

https://www.vg.hu/kiskereskedelem/2024/02/csalodas-kihirdettek-az-uj-uzemanyagarakat-magyarorszagon-nem-erre-szamitottak-az-elemzok

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Shutterstock)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.