Extrém akcióval támad az egyik élelmiszerlánc húsvét alkalmából

Ezért taposni fogják egymást az emberek.

Forrás: Világgazdaság2024. 03. 18. 14:21
null
Budapest, 2023. április 1. Az ALDI kereskedelmi üzletlánc szupermarketének bejárata a Lurdy Házban, az 1998-ban megnyílt bevásárlóközpont és irodaházban, a fõváros IX. kerületében, a Könyves Kálmán körúton. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Húsvéti árzuhanást ígér az Aldi Magyarország. Az élelmiszerlánc közlése szerint akár 30-40-50 százalékkal is olcsóbbak lesznek az ünnep legkeresettebb termékei, mint egy évvel korábban – írja a Világgazdaság. Például azt írják, hogy az összes tojást tekintve az átlagos árcsökkenés 26 százalékos, de egyes termékek ára 31 százalékkal mérséklődött. 

A legolcsóbb tojás darabja mindössze 40 forintba kerül majd.

A torma, amely a tavalyi kiszerelésben 24 százalékkal kerül kevesebbe, miközben a kalácsoknál átlagosan 12 százalékkal mérséklődött a fogyasztói ár, a legnagyobb árcsökkenés pedig 25 százalékos, de van olyan kenyér is, ami 40 százalékkal kerül kevesebbe, mint az előző év hasonló időszakában.

A sonkák jellemzően 3–10 százalékkal olcsóbbak, a legnagyobb, 14 százalékos ármérséklés a kötözött lapockát érinti. Bár nagyot drágult tavaly óta a csokoládék ára, de az Aldi egyes édességeket 30 százalékkal olcsóbban kínál, mint tavaly ilyenkor. Írnak arról is, hogy a 2023-as év elejéhez képest csaknem a felére csökkent a trappista ára. Egy kilogramm saját márkás kiszerelés 2023 januárjában még 3890 forint volt, most ugyanaz a termék 1990 forintért érhető el. Részletesebben:

  • a torma ára 58 százalékkal 179 forintra,
  • a kovászos cipó ára 48 százalékkal 259 forintra,
  • a füstölt, kötözött lapocka ára 43 százalékkal 1699 forintra,
  • a füstölt csülök ára 34 százalékkal 1619 forintra,
  • a főtt, füstölt tarja ára 27 százalékkal 2169 forintra,
  • a húsvéti sós kalács ára 40 százalékkal 299 forintra,
  • a húsvéti koszorúkalács ára 33 százalékkal 399 forintra,
  • a Tolle trappista sajt ára 33 százalékkal 1890 forintra csökken.

Hozzáfűzték, az árcsökkentett termékek nagy része magyar forrásból érkezik, vásárlásukkal a hazai gazdaságot támogatják a fogyasztók.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.