Több német városban is rendkívüli intézkedések léptek életbe bombafenyegetés miatt

A Bild információi szerint hét német városban evakuálnak utcákat és épületeket, miután az éjjel bombafenyegetések érkeztek az interneten.

Forrás: BILD2019. 03. 26. 11:52
null
Forrás: BILD
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augsburg, Kaiserslautern, Chemnitz, Göttingen, Neunkirchen, Heilbronn és Rendsburg városának önkormányzata kapott elektronikus úton fenyegetést, amelyet jeleztek a rendőrségnek. A hatóság nagy erőkkel szállt ki mind a hét városban, bombakereső kutyákkal járják az utcákat.

Augsburg vonatkozásában a várost ért erőszakos cselekményről kommunikál a rendőrség, a városházát és környékét is evakuálták, valamint leállították a környék villamosforgalmát is. Az akció jelenleg is folyamatban van – közölte a rendőrség.

Neunkirchenben is több épületet evakuáltak, köztük egy óvodát is, itt is tart még a kutatás az esetleges robbanószerkezet(ek) után.

A göttingeni rendőrség közleménye szerint itt is egy ismeretlen feladótól származó fenyegetés landolt az önkormányzat internetes postafiókjában, amely a városházán lévő robbanószerkezettel riogatott.

Frissítés:

A Bild a rendőrségi forrásokra azt írja, hogy eddig egyik helyszínen sem találtak semmit, s egymás után oldják fel a korlátozó intézkedéseket, s tér vissza az élet a normál kerékvágásba, a legtöbb helyen pedig már be is fejezték végérvényesen az akciót.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.