Siralmas szervezésre panaszkodnak a Délkelet-ázsiai Játékok vendégei

A siralmas szervezésre panaszkodtak a Fülöp-szigeteken szombaton kezdődő Délkelet-ázsiai Játékokra érkező első küldöttségek.

Forrás: MTI2019. 11. 26. 22:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A thaiföldi, malajziai, vietnami, kambodzsai és mianmari edzők főként a közlekedési problémákat, a silány ételt és a rossz állapotban lévő versenyhelyszíneket kifogásolták.

A kambodzsai labdarúgó-válogatott három órát töltött a manilai repülőtéren a transzferre várva, majd nyolc órát várt a hotelben arra, hogy elfoglalhassa a szobáit. A közösségi oldalakon egyre-másra bukkantak fel a recepciónál a földön alvó játékosok.

A vietnami női futballcsapat közölte, hogy az ételadagok túl kicsik, és a szálloda a szervezőbizottság írásos engedélyét kérte tőlük ahhoz, hogy nagyobb adagokat szolgáljon fel. Edzőjük hozzátette, hogy a kilátástalan manilai közlekedési dugók miatt rendőri kíséretet kértek a csapatnak.

A szingapúri delegáció vezetője arra panaszkodott, hogy nincsenek az iszlám előírásoknak megfelelő ételek, és emiatt sokan éheznek a csapatból.

Nem jártak jobban a hazai sportolók sem, mivel a női labdarúgókat ötösével szállásolták el eredetileg kétszemélyes szobákban. A Fülöp-szigeteki lakosság gúnyos megjegyzésekkel kísért fotókat posztol a befejezetlen helyszínekről, a labdarúgó médiaközpontot pedig azután helyezték át egy légkondicionált helyiségbe, hogy kiderült: az újságíróknak egy felállványozott, csupasz téglákkal borított raktárban kellett megjelenniük egy sajtótájékoztatón.

A szervezők elnézést kértek a kellemetlenségekért, ígéretet tettek a hibák kijavítására, és a csapatok érkezése körüli bizonytalanságokkal magyarázták a helyzetet.

A kéthetes Délkelet-ázsiai Játékokon 11 ország mintegy 11 ezer sportolója és kísérője vesz részt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.