Lapozó: Felgyújtották a radikális iszlamizmus elutasítását szimbolizáló épületet Franciaországban

Homofób magatartás miatt indított nyomozást a Netflix az egyik magas rangú spanyolországi tisztviselője ellen · Már Svédország is minden 16 év felettinek ajánlja a harmadik dózist · Az USA kongresszusának republikánus képviselője görbe tükröt tartott a demokratáknak · Felgyújtották a lefejezett tanár nevét viselő francia iskolát, a kiérkező tűzoltókat megtámadták.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 10. 29. 18:03
-
Prizs, 2020. oktber 21. Virgcsokrok az iskolnl, ahol megltk Samuel Paty trtnelemtanrt a Prizs kzelben fekv Conflans Saint-Honorine-ben 2020. oktber 20-n, a tanr emlkre szervezett virraszts kezdete eltt. Ngy nappal korbban egy 17 ves csecsen fi kssel meglte, majd lefejezte a trtnelemtanrt Prizs szaknyugati elvrosa, Conflans-Saint-Honorine egyik utcjn. A tettest a rendrk agyonlttk. Korbban a tanr az rjn Mohamed prftrl kszlt karikatrkat mutatott a dikjainak, amikor a szlsszabadsgrl beszlt MTI/EPA/Julien De Rosa Fotó: Julien De Rosa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Homofób magatartás miatt indított nyomozást a Netflix az egyik magas rangú spanyolországi tisztviselője ellen 

A film- és sorozatgyártó vállalat tájékoztatása szerint a mexikói Diego Avalos, a cég tartalomért felelős alelnöke Spanyolországban és Portugáliában is olyan nyelvezetet használt és olyan magatartást tanúsított az LMBTQ-kollektívához tartozó kollégáival, ami arról tanúskodott, hogy a férfi elutasító velük szemben”. Úgy fogalmaznak: néhány munkatárs névtelenül jelezte, hogy Avalos többször agresszív és megfélemlítő hangnemben beszélt a sértettekkel. A vállalat egyértelművé tette nyilatkozatában, hogy elkötelezett a tiszteletteljes, befogadó és biztonságos munkahelyi légkör mellett, és aktívan dolgozik a munkaerőn belüli sokszínűség megteremtésén”. Céljuk, hogy dolgozóik és vezetőik betartsák ezeket az értékeket, ennek megsértése súlyos következményeket von maga után. Avalos ellen nyomozást indítottak, melynek során a férfi elismerte és felelősséget is vállalt a történtekért. A cég azért nem bocsátotta el, mert ígéretet tett viselkedése megváltoztatására, mellyel többé nem vált ki szorongást az LMBTQ-közösséghez tartozó kollégákból.

Forrás: ABC

Már Svédország is minden 16 év felettinek ajánlja a harmadik dózist

A népegészségügyi hivatal eddig a 80 felettieknek, illetve az immunrendszeri betegséggel élőknek ajánlotta és tette elérhetővé a Covid–19 elleni védőoltás harmadik adagjának felvételét. A héten azt jelentette be a szakhatóság, hogy minden 16 év feletti lakosnak ajánlja, hogy harmadszorra is beoltassa magát. A vakcina felvételét először a 65 év felettieknek, illetve az egészségügyben és idősellátásban dolgozóknak biztosítják, majd a fiatalabbak előtt is megnyílik lehetőség. A harmadik adagot legkorábban a második dózis után fél évvel lehet felvenni.

A frissen nyilvánosságra hozott adatok szerint Svédországban július 1-je és október 15-e között megfertőződöttek 37 százaléka volt oltott. A szakhatóság munkatársa azt mondta, a súlyos betegség kialakulásának esélye lényegesen alacsonyabb ennél az aránynál.

Forrás: Dagens Nyheter

Az USA kongresszusának republikánus képviselője görbe tükröt tartott a demokratáknak

Louie Gohmert, az USA kongresszusának republikánus képviselője a Twitteren tartott görbe tükröt a demokratabarát Hunter Walker újságíró elé, amiért az egy neki küldött levelében véletlenül női személyes névmást használt férfi helyett.

Walker azért vette fel e-mailen a kapcsolatot a republikánus képviselővel, mert újságcikket írt a január 6-án a Capitoliumnál történt zavargásokról, és a Rolling Stone magazinban publikálás előtt álló írás állításai szerint Gohmertnek is része volt az ostromként emlegetett események előkészítésében. Walker a cikk állításaival kapcsolatban kérte Gohmert véleményét. A republikánus képviselő az e-mail elolvasása után arra figyelmeztette az újságírót a Twitter-oldalán közzétett bejegyzésében, hogy az újságíró téves birtokos névmást használt a Gohmerthez tartozó teammel kapcsolatban. „His team” helyett ugyanis „her team”-et írt. „Téves birtokos névmásával megbántott, és arra késztetett, hogy egy biztonságos helyet keressek magamnak a bigott, hamis személyes névmások elől menekülve.” Gohmert feltette azt a költői kérdést is, hogy a Twitter vajon ugyanúgy megbünteti-e majd Walkert és a cikkre megbízást adó Rolling Stone magazint egyaránt, ahogy múlt héten Jim Banks és Marjorie Taylor-Greene republikánus képviselőket azért, mert férfinak szólították a négycsillagos admirálissá előléptetett Rachel Levine transznemű női politikust, az USA egészségügyi miniszterhelyettesét.

Forrás: RT

Felgyújtották a lefejezett tanár nevét viselő francia iskolát, a kiérkező tűzoltókat megtámadták

A dél-franciaországi Béziers településen a lefejezett francia történelemtanár, Samuel Paty nevét viselő iskola épül. Kedden este ismeretlen tettesek felgyújtották az intézmény neve miatt a Francia Köztársaság értékeire utaló és a radikális iszlamizmus elutasítását szimbolizáló épületet. A helyszínre érkező tűzoltókat egy hozzávetőleg húszfős csuklyás banda fogadta, amelynek tagjai kövekkel támadtak a tűzoltóbrigádra. A kőzáporba került tűzoltók azonnal rendőri erősítést kértek, de a fiatalokból álló csoport a kiérkező rendőrökre is rátámadt. Egy évvel ezelőtt Béziers-ben már egy másik iskolát is porig égettek ismeretlen tettesek. A város polgármestere, Robert Ménard szerint a gyújtogatással a támadók a Francia Köztársaság egyik szimbólumát akarták lerombolni.

Forrás: CNEWS

Borítókép: virágcsokrok az iskolánál, ahol megölték Samuel Paty történelemtanárt a Párizs közelében fekvő Conflans Saint-Honorine-ben 2020. október 20-án, a tanár emlékére szervezett virrasztás kezdete előtt. Fotó: MTI/EPA/Julien De Rosa

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.