Lapozó: Ferenc pápa magánkihallgatáson fogadta Joe Bident a Vatikánban

A spanyol kormány betiltja a gyerekeknek szóló édességreklámokat · Transznemű gyerekkel reklámoz a Twix csokoládé · Szivárványsátrat állítanak fel az iskolákban és közterületeken a madridi Alcorcónban · Ferenc pápa péntek délelőtt a Vatikán Apostoli Palotájában magánkihallgatáson fogadta Joe Bident.

Forrás: Mediaworks2021. 10. 29. 13:01
Biden, Joe; FERENC ppa
Vatiknvros, 2013. mrcius 19. A L'Osservatore Romano ltal kzreadott kpen Ferenc ppa (j) dvzli Joe Biden amerikai alelnkt beiktatsi misje utn a vatikni Szent Pter-bazilikban 2013. mrcius 19-n. (MTI/EPA/L'Osservatore Romano) Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Betiltja a spanyol kormány a gyerekeknek szóló édességreklámokat 

Alberto Garzón fogyasztási miniszter bejelentette: a jövő évtől se a televíziók, se a rádiók, se a nyomtatott és online sajtó nem reklámozhat csokoládét, süteményt, gyümölcslevet, energiaitalt és fagylaltot a gyerekeknek szánt idősávokban. A kormány célja, hogy a cégek ne buzdíthassák a 16 éven alattiakat az egészségtelen ételek fogyasztására. A jelenleg érvényben lévő, 2015-ben bevezetett reklámtörvény Garzón szerint nem hatékony a gyermekek egészségvédelmének tekintetében, ezért sürgősen új előírásokra volt szükség. A részletekkel kapcsolatban elmondta, a televízióban megerősített védelmi menetrend lép érvénybe: a gyermekeknek szóló műsorok előtt, alatt vagy után, illetve a kifejezetten nekik szóló csatornákon nem lehet majd édességreklámokat sugározni. Ugyanez a szabály vonatkozik majd a mozikra is, amikor gyermekfilmet vetítenek. Az internetről is eltüntetik az ilyen típusú hirdetéseket, amelyekkel a gyerekek jelenleg rendszeresen találkoznak a közösségi oldalakon, ahol ráadásul célirányosan bombázzák őket a káros élelmiszerek reklámjaival. Felmérések szerint Spanyolországban a 6–9 éves gyerekek 17 százaléka elhízottnak számít, 23 százaléka pedig jelentős túlsúllyal küzd.

Forrás: El Mundo

Transznemű gyerekkel reklámoz a Twix csokoládé 

A transznemű gyerekek tematikájára építi új reklámkampányát az eddig népszerű amerikai Twix csokoládé. Az idei halloween előtt debütáló film azonban nem csak egy transznemű gyerek szerepeltetése miatt osztotta meg azonnal az amerikai fogyasztókat, hiszen az alapötlet szinte észrevétlen maradt az alkotás egy másik figyelemfelkeltő eleme miatt. A közösségi médiában kommentelők szerint a film egyértelműen a transzneműség előtt értetlenül álló, összezavarodott, és életkoruknak megfelelően – azaz leplezetlen kritikával, nem túl diplomatikusan – reagáló gyerekek elleni erőszakra buzdít. 

A Twitteren kommentelők között közismert emberek is megszólaltak: „Ezek az emberek mindent lerombolnak” – írta J. D. Vance, több sikeres könyv szerzője és az Ohio állambeli szenátorválasztás egyik republikánus indulója., „A gyerekeitekre fáj a foguk, és addig nem nyugszanak, amíg meg nem kapják őket” – figyelmeztet Chris Buskirk, az American Greatness konzervatív lap szerkesztője. Denny Burk baptista pásztor szerint pedig „a film üzenete tehát ez: 1. Hazudj a gyerekeknek arról, hogy milyennek teremtette őket Isten. 2. Bárki, aki ezzel nem ért egyet, automatikusan nemkívánatosnak tekinthető. 3. Vicces dolog likvidálni azokat az embereket, akik nem értenek velünk egyet. Eddig sosem voltam a bojkott híve, de ez a film igencsak elgondolkoztat” – írta Burk.

Forrás: The Daily Wire

Szivárványsátrat állítanak fel az iskolákban és közterületeken a madridi Alcorcónban 

Az önkormányzat 18 ezer euró értékű közbeszerzési pályázatot írt ki, melynek értelmében a győztes cég szivárványsátrat állít majd fel a város tíz oktatási intézményében azzal a céllal, hogy képzést tartson az LMBTQ-fóbiáról, a szexuális sokféleségről és a nemi identitásról a fiataloknak. A foglalkozások a szabadban zajlanak, és naponta ötórányi előadást tartanak majd. Az alcorcóni önkormányzat azzal indokolta a projektet, hogy az elmúlt hónapokban a városban és környékén megugrott a nemi és szexuális irányultság miatti erőszakos támadások száma. A homofóbia erősödése miatt úgy vélik: „elő kell mozdítani az LMBTQ-közösség tiszteletét és befogadását segítő programokat és protokollokat”, hogy eltüntessék a városból a diszkriminációt. Mivel a szivárványsátrak mozgathatók, ezért az önkormányzat azt tervezi, hogy Alcorcón öt közterületén is felállítják azokat napi négy órában, hogy a felnőttlakosság is meghallgathassa az előadásokat.

Forrás: Vozpópuli

Ferenc pápa péntek délelőtt a Vatikán Apostoli Palotájában magánkihallgatáson fogadta Joe Bident 

Az amerikai elnök a hét végi G20-csúcstalálkozóra érkezett az olasz fővárosba. Biden a katolikus egyházfővel találkozik pár nappal azelőtt, hogy az amerikai püspöki konferencia tagjai szavazással döntenek arról, hogy a papok kiszolgáltathassák-e az oltáriszentséget az abortuszt támogató politikusoknak. Biden már korábban, Barack Obama kabinetfőnökeként találkozott Ferenc pápával. 2015-ben a Philadelphiában megrendezett családtalálkozón, valamint 2016-ban a Vatikánban. Az amerikai elnök péntek hajnalban érkezett Rómába, és várhatóan vasárnap estig tartózkodik az olasz fővárosban.

Forrás: la Repubblica, Il Sore 24 Ore, ANSA.it

Borítókép: Ferenc pápa és Joe Biden. Fotó: MTI/EPA/L’Osservatore Romano)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.