A hollandok többsége azt szeretné, ha a menedékkérők saját régióikban kapnának menedéket

A holland lakosok mintegy kétharmada úgy véli, hogy a humanitárius vagy gazdasági okokból menedéket kérőknek a saját országuk körüli régiókban kellene menedékjogot kérniük, nem pedig Hollandiában – jelentette az NlTimes hírportál hétfőn, az Ipsos közvélemény-kutató intézet felmérésére hivatkozva.

Forrás: MTI2022. 06. 13. 20:33
null
Rotterdam, 2018. január 20. Állítsák meg az afrikai iszlám bevándorlók cunamiját! jelentésû transzparens egy nõ nyakában a holland kormány bevándorláspolitikáját ellenzõ tüntetésen Rotterdamban 2018. január 20-án. (MTI/EPA/Robin Utrecht) Fotó: ROBIN UTRECHT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ipsos a fejlesztéspolitikával foglalkozó hollandiai Connect International (CI) alapítvány megbízásából készítette a felmérést, és több mint háromezer embert kérdezett meg a menedékkérők elhelyezésének lehetőségeiről. Az NlTimes felidézte, hogy a kérdőíven a migráció kezelésére olyan lehetséges megoldások szerepeltek, mint a határok zárva tartása a menedékkérők előtt, az országba történő bejutás megkönnyítése vagy a menedékkérők saját régiójukban történő befogadása.

A hírportál szerint a megkérdezettek ez utóbbi megoldást támogatták a leginkább. A kutatásból az is kiderült, hogy a legtöbb válaszadó csakis az alapvető fontosságú feladatokat ellátó migráns munkavállalókat engedné be Hollandiába.

Tom de Veer, a CI igazgatója úgy nyilatkozott: a felmérés eredményei 

összhangban vannak azzal, amire számítottak.

Mint mondta, alapítványa átfogó tervet dolgozott ki annak érdekében, hogy a menedékkérőket saját országuk szomszédos régióiban fogadják be. Hozzátette, hogy

a menedékkérők 85 százalékának nincsenek anyagi forrásai, hogy Hollandiába jöjjenek, 

az alapítvány stratégiája azonban aktívan segítséget nyújt abban is, hogy a térségben lévő fogadó országból a saját országukba visszatérhessenek, amint az ismét biztonságossá válik.

A terv emellett azt is tartalmazza, hogy Hollandiába csakis olyan migráns munkavállalókat engedjenek be, akik alapvető fontosságú feladatokat látnak el, és olyan stratégiát is kínál, amellyel megelőzhetők a munkaerőpiaci feszültségek anélkül, hogy migráns munkavállalókat kellene alkalmazni

 – idézte a hírportál Tom de Veer igazgatót.

Borítókép: Állítsák meg az afrikai iszlám bevándorlók cunamiját! feliratú transzparens egy nő nyakában a holland kormány bevándorláspolitikáját ellenző tüntetésen Rotterdamban 2018. január 20-án (Fotó: MTI/EPA/Robin Utrecht)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.