Rakéta csapódhatott be Lengyelországban? +videó

A terület több száz kilométerre található az Ukrán, a belarusz, vagy az orosz határtól.

Magyar Nemzet
2023. 04. 27. 10:18
A bydgoszczi lengyel csendőrség is a helyszínen vizsgálja az azonosítatlan tárgyat, 2023.04.27-én. (Fotó: Oddział Żandarmerii Wojskowej w Bydgoszczy / Twitter)
A bydgoszczi lengyel csendőrség is a helyszínen vizsgálja az azonosítatlan tárgyat, 2023.04.27-én. (Fotó: Oddział Żandarmerii Wojskowej w Bydgoszczy / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Egy azonosítatlan katonai tárgy maradványaira bukkantak Zamoscs város közelében, mintegy 15 km-re Bydgoszcztól. Mindez a lakók biztonságát nem veszélyezteti. A lelet helyét a rendőrség és a katonaság is vizsgálja” – osztotta meg a lengyel honvédelmi minisztérium a Twitter-en. Az esetről mások mellett a Reuters hírügynökség is beszámolt.

Az eddigi feltételezések szerint egy „azonosítatlan katonai objektum zuhant le”. 

Egyes feltételezések szerint egy rakéta csapódott be, ám ezt eddig nem erősítették meg.

A terület, ahol a tárgyat találták, több száz kilométerre van Lengyelország Ukrajnával, Belarusszal és az orosz Kalinyingrádi exklávéval közös határától.

„A gdanski kerületi ügyészség katonai osztálya az Országos Ügyészség felügyelete mellett eljárást indított a Bydgoszcztól több kilométerre egy erdőben talált katonai légi eszköz maradványai miatt. Az ügyészeken kívül katonai szakértők, a rendőrség, a csendőrség és a katonai elhárítás is vizsgálja a helyszínt” – közölte Zbigniew Ziobro, lengyel igazságügyi miniszter.

A Fakt lengyel lap egy videót is közzétette az erdőt ellepő katonai és rendőrségi járművekről. 

Borítókép: A bydgoszczi lengyel csendőrség is a helyszínen vizsgálja az azonosítatlan tárgyat, 2023. április 27-én (Fotó: Oddział Żandarmerii Wojskowej w Bydgoszczy/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.