Eldurvult a strasbourgi koktélozás: így mulatnak az uniós képviselők

A Politico újságírója szemtanúja volt egy részeg parlamenti tisztségviselő agresszivitásának, és még Cseh Katalin is feltűnt a színen.

Magyar Nemzet
Forrás: Politico2023. 04. 22. 15:07
null
Strasbourg, 2022. november 23. Az Európai Unió (EU) országainak zászlója leng az Európai Parlament székháza elõtt az északkelet-franciaországi Strasbourg városában 2022. november 23-án. Az EU törvényhozó szervezete az idén ünnepeli fennállásának 70. évfordulóját, ugyanis az unió elõdje, az Európai Szén- és Acélközösség (ESZAK) 1952 szeptemberében hívta életre az ESZAK Közgyûlését, amelynek tagjait a mai gyakorlattól eltérõen a tagállamok nemzeti parlamentje választotta. MTI/EPA/Julien Warnand Fotó: Julien Warnand
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy éjszaka, amely az európai parlamenti (EP-) képviselők és más tisztségviselők koktélozásával kezdődött egy előkelő vendéglátóhelyen Strasbourgban, azzal ért véget hajnali 4 órakor, hogy az uniós parlament egy részeg tisztviselője megütött egy EP-képviselőt egy éjszakai klub előtt – számolt be róla a Politico brüsszeli hírportál újságírója, aki tanúja volt az eseményeknek.

Szerda esténként az EP-képviselők és asszisztenseik elmennek kedvenc bárjaikba és klubjaikba, ahol a szokásos intézményi hierarchia megszűnik. 

Ezeken az iskolai összejövetelekhez hasonló alkalmakon a politikusok a felgyülemlett stresszt igyekeznek kiadni magukból, ami néha odáig vezet, hogy helytelenül viselkednek egymással vagy a szórakozóhelyek alkalmazottjaival. A Politico újságírója szerint az Aedaen nevű italozó hemzseg az uniós tisztségviselőktől, akik közül sokan még a parlamenti jelvényüket is magukon hagyják a bulikon. A hely specialitása a lángoló koktél, amelyet a felgyűrt ingujjú politikusok sorra kérnek ki. 

A leírás alapján az egyik ilyen szerda estén Damian Boeselager és Niklas Nienaß zöldpárti képviselők Cseh Katalin, a Momentum és a Renew Europe európai parlamenti frakció alelnökének társaságában, éjfél körül sétáltak be az említett bárba, ám ezután az újságíró már távozott a helyről.

A Politico munkatársa pár órával később már a Les Aviateurs nevű szórakozóhelyen volt szemtanúja annak, ahogy uniós tisztségviselők élvezik az éjszakai életet. 

A bárban általában folyik a sör és a tequila, de azok is jól mulathatnak, akik táncolni szeretnének. 

Tomas Tobé, az Európai Néppárt képviselője a zenét túlkiabálva beszélgetett, az Identitás és Demokrácia képviselőcsoport tagja, Jaak Madison pedig öltönyben roskadozott a pultnál – áll a szerda estéről szóló beszámolóban. Az előző bárban látott Damian Boeselager pedig ekkor már ez előtt a hely előtt, az utcán dohányzott, ahol szintén a Zöldek frakciójának német képviselője, Erik Marquardt próbált pártfogásába venni egy parlamenti tisztségviselőt, aki egy szál pólóban mászkált, és túl részeg volt ahhoz, hogy hazajusson. Az ittas munkatárs azonban válaszul megütötte a képviselőt, aki csak segíteni próbált – aminek az lett a vége, hogy a mentők vitték el az agresszív dolgozót, mindössze pár órával a csütörtökön kezdődő plenáris ülés előtt.

 

Borítókép: Az Európai Unió országainak zászlója leng az Európai Parlament székháza előtt az északkelet-franciaországi Strasbourg városában 2022. november 23-án (Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.