Szilágyi Péter: Magyarország hisz a kárpátaljai magyarok erejében

Magyarország minden lehetséges támogatást megad a kártápaljai magyaroknak a megmaradáshoz – jelentette ki Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes-államtitkár szombaton Torontóban, a magyar közösség adománygyűjtő eseményén.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 02. 15:45
SZILÁGYI Péter
Szõdemeter, 2022. augusztus 5. A Miniszterelnökség által közreadott képen Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelõs helyettes államtitkára beszédet mond a 232 éve született Kölcsey Ferenc évfordulóján a szülõfalujában tartott megemlékezésen, a Szatmár megyei Szõdemeteren, a Kölcsey Ferenc Egyházi és Kulturális Központban 2022. augusztus 5-én. MTI/Miniszterelnökség/Szakács Tamás Fotó: Szakács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetpolitikáért felelős helyettes-államtitkár rámutatott, hogy az egymás iránti felelősség és szolidaritás közös cél Torontóban és mindenütt a világon, a diaszpóra és a Kárpát-medencei magyarság közötti kapcsolat pedig egyre szorosabb és mélyebb az elmúlt évek munkájának köszönhetően.

2023 a gondoskodó nemzet éve, ami jelenti azt, hogy Magyarország gondoskodik a nemzeti értékek megőrzéséről és gyarapításáról, valamint gondoskodik a szomszédos országokban és a diaszpórában élő magyarság közösségeiről – hangsúlyozta.

Szilágyi Péter a jelen legnagyobb kihívásaival kapcsolatban úgy fogalmazott, „határozottan ki kell jelentenünk, hogy Magyarország továbbra sem szeretne belekeveredni a háborúba, tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmaz, mert hisz abban, hogy az egyetlen jó válasz ma a béke”.

Az adománygyűjtés több mint gesztus, felhívja a figyelmet arra, hogy aki bajban van, annak együtt, közösen segítünk – tette hozzá, és hangsúlyozta, hogy 

Magyarország hisz a kárpátaljai magyar közösség erejében, éppen ezért továbbra is kiemelten támogatja a magyar iskolák, magyar szervezetek, intézmények működését.

A helyettes-államtitkár egyben köszönetet mondott a Kanadai Magyarok Országos Szövetségének az adománygyűjtő esemény megszervezéséért.

Borítókép: Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára (Fotó: MTI/Szakács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.