Transzvesztitának öltözve tiltakozott Stockholm alpolgármestere a „jobboldali túlkapások” ellen

A politikus úgy tekint magára, mint egy „vászonra” a drag queen mesemondók védelméért folytatott harcban.

Magyar Nemzet
2023. 06. 15. 10:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stockholm baloldali alpolgármestere, Jan Jönsson egy szokatlan képet osztott meg magáról. A fotón a 45 éves politikus drag queennek öltözve, szőke, tupírozott hajjal, vörös rúzzsal, magas sarkú cipőben és nyári ruhában pózol – írja az Euronews nyomán a Mandiner.

Mint írják, a férfi ezzel azt akarja kifejezni, hogy kiáll a drag queen felolvasóestek védelmében, amelyeket az utóbbi időben több támadás is ért a Svéd Demokraták részéről. 

Azt tapasztaltam, hogy nagyon fájdalmas drag queennek lenni, mert fűzőt kell viselni, és csak a sminkelés két órát vett igénybe, és hat órán át nem tudtam enni, inni vagy WC-re menni!

– fejezte ki együttérzését a Euronewsnak adott nyilatkozatában.

Mivel Jönsson korábban még soha nem öltözött transzvesztitának, Admira Thunderpussy-tól, a svéd televízió Drag Race Sverige valóságshow idén tavasszal bemutatott első évadának győztesétől kapott szakmai segítséget, 

„Azt látjuk, hogy az LMBTQ-személyek helyzete általánosságban, de kifejezetten a transzneműeké egyre rosszabb az országban” – mondta, és hozzátette, hogy a jobboldal kiemelten támadja a drag queen mesemondókat.

„A Svéd Demokraták részéről önkormányzati szinten is láttunk kísérleteket arra, hogy betiltsák ezeket a felolvasóesteket a közkönyvtárakban, főként Svédország déli részén, de északon is van ilyenre példa” – mondta szörnyülködve.

A stockholmi közkönyvtárakban először 2017-ben kezdtek el drag queen felolvasásokat tartani, és Jönsson szerint akkoriban „egyáltalán nem volt vita” ezekkel kapcsolatban.

Borítókép: Jan Jönsson (Fotó: Twitter)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.