Folytatódott a dróntámadás-sorozat: Kijev ellen indítottak csapást

Oroszország kemény megtorló intézkedésekre figyelmeztette Ukrajnát hétfőn.

Magyar Nemzet
2023. 07. 25. 7:35
null
Kijev, 2023. július 13. Orosz dróntámadásban megrongálódott lakóépület belseje Kijevben 2023. július 13-án. Az iráni gyártmányú Sahíd drónokkal végrehajtott éjszakai légitámadás-sorozatnak egy halottja és négy sebesültje van az ukrán fõvárosban. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko Fotó: Szerhij Dolzsenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszország éjszakai dróntámadást indított Kijev ellen – közölték kedden a helyi hatóságok, hozzátéve, hogy minden érkező drónt lelőttek. Az első információk szerint a támadásnak nincsenek áldozatai.

Mindez egy nappal azután történt, hogy Oroszország kemény megtorló intézkedésekre figyelmeztetett, miután hétfőn Ukrajnából indítottak drónokat Moszkva ellen, ami miatt több épület is megrongálódott.

Szergej Popko, Kijev város katonai közigazgatásának vezetője a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közölte, hogy az ukrán fővárosban három órán át tartott a légi riadó.

Arról is beszélt, júliusban ez már a hatodik légitámadás volt Kijev ellen. Az orosz haderő iráni gyártmányú, Sahid típusú drónokkal támadta a fővárost – tájékoztatott.

A légierő emellett riasztást adott ki dróntámadások miatt a Fekete-tenger partján fekvő Odessza és Mikolajiv régiókban.

Borítókép: Orosz dróntámadásban megrongálódott lakóépület belseje Kijevben 2023. július 13-án (Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.