Pusztító vihar tombolt Szerbiában, egy építkezésen használt daru is eldőlt a szélben + videó

Többeket evakuálni kellett, egész városrészek maradtak áram nélkül déli szomszédunknál.

Magyar Nemzet
2023. 07. 20. 9:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brutális vihar érte el szerda este Szerbia nagy részét, a szupercella mindent magával vitt és nagy károkat okozott. A Vajdaság, Nyugat-Szerbia és Belgrád egyes részei áram- és mobiltelefon-szolgáltatás nélkül maradtak. 

Átmenetileg felfüggesztették a belgrádi repülőtérről közlekedő járatokat is.

A vihar a főváros mellett Újvidéket, Krusevacot, Rumát, Nist, Kragujevacot és Csacsakot is elérte, ahol több utca is víz alá került.

A vihar miatt rengeteg helyre riasztották a tűzoltókat és a mentőket. 

 Az erős szél fákat döntött ki, tetőket tépett le, valamint egy daru is eldőlt egy építkezésen.

A vihar elvonultával a közösségi médiában több olyan videót is megosztottak az emberek, amelyek bemutatják, mit hagyott maga után a pusztító szél és a zivatar.

Szerbiában összesen 18 embert kellett evakuálni a vihar következtében. A helyzet a következő napokban sem lesz jobb. A köztársasági Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint újabb zivatarok és jég is lehet a balkáni országban.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.