Erdogan: Amilyen megbízható a Nyugat, olyan megbízható Oroszország is

A svéd NATO-csatlakozásról is beszélt a török elnök.

2023. 09. 19. 6:34
PUTYIN, Vlagyimir; ERDOGAN, Recep Tayyip
Szocsi, 2023. szeptember 4. Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) fogadja Recep Tayyip Erdogan török államfõt nyári rezidenciáján, a szocsi Bocsarov Rucsejben 2023. szeptember 4-én. MTI/AP/Pool/Kreml/Szergej Gunyejev Fotó: Szergej Gunyejev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Recep Tayyip Erdogan török elnök a PBS amerikai televíziós csatornának adott interjújában kijelentette, hogy Oroszországban és Vlagyimir Putyin elnökben ugyanúgy megbízik, mint a Nyugatban.

„Nincs okom arra, hogy ne bízzak benne. Amennyire megbízható a Nyugat, annyira megbízható Oroszország is. Az EU ötven éven át várakoztatott minket az ajtaja előtt. Most már ugyanúgy bízom Oroszországban, mint a Nyugatban” – mondta Recep Tayyip Erdogan a PBS amerikai televíziós csatornának adott interjújában.

A török elnök arról is beszélt, hogy Ankara nem köteles ugyanazt tenni, mint az uniós államok az oroszellenes szankciók kérdésében.

Törökország helyzete a világban más, mint az EU-tagállamoké. Oroszország az egyik legközelebbi szomszédunk, és közös a történelmünk 

– hangsúlyozta Erdogan, aki az interjúban beszélt Svédország NATO-csatlakozásáról is, és elégtelennek nevezte Stockholm lépéseit. 

Megjegyezte, Svédországnak teljesítenie kell a terrorizmus elleni küzdelemre tett ígéreteit, Erdogan szerint Ankara még mindig azt látja, hogy „terroristák mozognak Stockholm utcáin”. 

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök fogadja Recep Tayyip Erdogan török államfőt (Fotó: MTI/AP/Pool/Kreml/Szergej Gunyejev)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.