Ismét tombol a Covid – sorra szedi halálos áldozatait a vírus

A WHO arra figyelmeztetett, hogy az amerikai kontinensen és Európában is egyre többen kerülnek kórházba.

Forrás: MTI2023. 09. 06. 20:29
null
Sanghaj, 2023. január 15. Infúziót kap egy beteg hozzátartozójának társaságában egy sanghaji kórházban 2023. január 15-én. A kínai hatóságok által az elõzõ nap közölt adatok szerint 2022. december 8. és 2023. január 12. között csaknem 60 ezer ember halt meg az új koronavírus járványa miatt Kínában. MTI/EPA/Alex Plavevski Fotó: Alex Plavevski
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emelkedik a koronavírus miatt kórházi ápolásra szorulók és a fertőzés halálos áldozatainak száma a világ több régiójában – közölte Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója genfi sajtókonferenciáján szerdán. Az északi féltekén a hideg közeledtével aggodalomra ad okot a koronavírus terjedésének tendenciája – hangsúlyozta. A világszervezet szerint a halálos áldozatok száma különösen a Közel-Keleten és Ázsiában emelkedik, míg az amerikai kontinensen és Európában a kórházi kezelésre szorulók száma mutat növekedést.

Becsléseink szerint jelenleg betegek százezreit kezelik koronavírus miatt kórházban

– húzta alá Maria Van Kerkhove, a WHO koronavírus-járványért felelős szakértője.

Hangsúlyozta, hogy a jelenleg elérhető oltóanyagok az új vírusvariánsok esetében is hatásosak, és megvédenek a súlyos megbetegedéstől. A WHO szakértője közölte azt is, hogy a BA.2.86 jelű variánsnak, amelyet az Egészségügyi Világszervezet augusztus közepe óta fokozott figyelemmel követ, egyelőre csak 42 esetét regisztrálták a világ 11 országában.

Borítókép: Infúziót kap egy beteg a hozzátartozójának társaságában egy sanghaji kórházban 2023. január 15-én (Fotó: MTI/EPA/Alex Plavevski)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.