Tovább folytatódik a Carlson–Putyin-ügy

A népszerű amerikai jobboldali véleményvezér nemsokára az orosz televíziók képernyőjén is feltűnhet.

2023. 09. 26. 14:10
null
Esztergom. Tucker Carlson az MCC fesztiválon Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fogalmam sincs, miről beszél – fogalmazott Matthew Miller a minap egy sajtótájékoztatón. Az amerikai külügyi szóvivőt arról kérdezték, hogy a Fehér Ház valóban megakadályozta-e Tucker Carlson jobboldali véleményvezért és műsorvezetőt abban, hogy Vlagyimir Putyinnal interjút készítsen.

Megpróbáltam interjút készíteni Vlagyimir Putyinnal, de az amerikai kormány megállított ebben. Senki sem védett meg, senki sem mondta azt, hogy: lehet, hogy nem kedvelem ezt a fickót, de mégis csak joga van interjút készíteni bárkivel, és nekünk is jogunk van meghallgatni azt, amit Putyin mondana – magyarázta korábban a svájci Weltwoche lapnak Carlson. A korábban a Fox News amerikai hírcsatornánál dolgozó, most pedig az X (korábban Twitter) közösségi média oldalon saját interjúsorozatot indító Carlson szerint Putyin szavait tilos bemutatni a nyugati véleménybuborékban. 

Kijelentésére azóta reagált a Kreml is. 

Most az amerikai állampolgárokat russzofób propagandával sújtják, de egyszer eljön a pillanat, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök interjút ad a nyugati közönségnek

– idézte Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivőt a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség.

Az interjúkérés tényét Margarita Szimonjan, a Russia Today főszerkesztője is megerősítette az orosz állami televízió egyik adásában. 

Tucker nagyszerű munkát végez. Egyébként tényleg interjút kér Vlagyimir Putyintól! Jó lenne, ha ezt az üzenetet valaki meghallgatná és eljuttatná az elnökhöz

fogalmazott

 

Tucker új műsorát Oroszországban is sugározzák

A BBC brit közszolgálati médium pénteken számolt be róla, hogy Carlson az orosz televíziók képernyőjén, a Rosszija 24 hírcsatornán is fel fog bukkani. A hónap elején már az első előzetest is bemutatták.

Az egyelőre nem világos, hogy mikor fog elstartolni a sugárzás, ahogyan az sem, hogy egy különálló műsorrol van-e szó, vagy Carlson X-en futó sorozatát fordítják le orosz nyelvre. 

Borítókép: Tucker Carlson (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.