A Hamász nem tekinti saját problémájának a civil áldozatokat + videó

Kisfilmet mutatott be Izrael a Hamász október 7-i vérengzéséről. A téma kapcsán a HírTV vendége volt Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael budapesti nagykövete.

Forrás: HírTV2023. 11. 10. 20:52
Borítókép: Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael Állam budapesti nagykövete (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael budapesti nagykövete szerint a világnak látnia kell, hogy mi folyik a Közel-Keleten, a Hamász október 7-i vérengzéséről szóló kisfilm hitelességét pedig az adja, hogy a legnagyobb részét a Hamász katonái maguk vették fel a borzalmakról. 

Mi mindent megteszünk, hogy az ártatlanokat megvédjük, de a Hamász ártatlan embereket használ élő pajzsnak, mert a Hamász minden parancsnoksága kórházak alatt van. A Hamász megpróbálja megakadályozni a palesztin civileket abban, hogy a Gázai övezet északi részéről a déli részébe menjenek el, palesztinokat lőttek le megfélemlítés céljából, hogy az emberek visszatérjenek a harci területekre

– mutatott rá. 

Mi a Hamásztól eltérően nem veszünk célba civileket

– jelentette ki. 

A nagykövet felhívta rá a figyelmet, hogy a héten készült egy interjú a Hamász vezetőjével egy ötcsillagos szállodában, és a terrorszervezet irányítója elmondta, a Gázai övezet alatti alagutak az ő céljaikat szolgálják, hiszen onnan harcolnak és ott húzzák meg magukat, a civil áldozatok pedig nem a Hamász, hanem a nemzetközi közösség problémája. 

Borítókép: Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael Állam budapesti nagykövete (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.