Élve eltemetve: több mint fél hónap után szabadulhatnak az indiai munkások + videó

Tizenhét napot töltöttek a romok alatt a túlélők, akiket végre sikerült kiszabadítani.

Forrás: MTI2023. 11. 28. 17:00
null
Uttarkasi, 2023. november 15. Az utarakhandi katasztrófavédelemi erõk, az SDRF felvételén mentõegységek dolgoznak egy épülõ autóalagút beomlott szakaszán az észak-indiai Uttarakhand állam Nepállal határos hegyvidéki térségében, Uttarkasi városnál 2023. november 14-én, két nappal az omlás után. A 4,5 kilométer hosszú alagútban 40 építõmunkás bennrekedt a bejárattól mintegy 200 méterre, ketten könnyebben megsérültek. A mentésben részt vevõk csövön keresztül levegõt, vizet, élelmiszert és gyógyszereket juttattak be a munkásoknak. November 14-én megérkeztek a helyszínre azok a 76 centiméter átmérõjû csövek, amelyeket a törmeléken áttolva próbálják meg kihozni az embereket. MTI/AP/SDRF Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mentőosztagok megtalálták a tizenhét nappal ezelőtt Indiában, a Himalájánál egy beomlott alagútban rekedt negyvenegy munkást – közölték helyi tisztségviselők.

Az Uttarakhand államban lévő 4,5 kilométeres alagútnál november 12-én történt a baleset. A nyilatkozók szerint néhány órát vesz még igénybe az újabb művelet, amelyben 

egyesével, kerekes hordágyakon kihúzzák az embereket egy 90 centiméter átmérőjű csövön keresztül. 

A csövet át kell tolni a furaton, a törmelékeket el kell takarítani belőle, majd a mentők átmászhatnak rajta, és elkezdhetik kihozni a munkásokat – derült ki a tájékoztatásból.

Kedden az alagút előtt többtucatnyi mentő kötéllel és létrával állt sorba, közben pedig mentőautók érkeztek, hogy elszállítsák a 41 férfit a mintegy harminc kilométerre lévő kórházba.

Az alagút a 1,5 milliárd dolláros Csar Dham autópálya része, amely Narendra Modi miniszterelnök egyik legambiciózusabb projektje, amellyel célja összekötni a négy nagy hindu zarándokhelyet egy 890 kilométer hosszú úthálózattal.

Az épülő autópálya-alagút feltehetően földcsuszamlás miatt omlott be, maga alá temetve az építőmunkásokat Uttarkasi település közelében. A hatóságok eddig egy kisebb átmérőjű csövön juttattak élelmiszert, C-vitamint és gyógyszereket, köztük depresszió elleni tablettákat a bent rekedtekhez, és rádió adó-vevőn tartották velük a kapcsolatot.

A hatóságok nem közölték, hogy pontosan mi okozta az omlást, de a régióban gyakoriak a földcsuszamlások, a földrengések és az árvizek.

Borítókép: Uttarkasi, 2023. november 15. Az utarakhandi katasztrófavédelemi erők, az SDRF felvételén mentőegységek dolgoznak egy épülő autóalagút beomlott szakaszán az észak-indiai Uttarakhand állam Nepállal határos hegyvidéki térségében, Uttarkasi városnál 2023. november 14-én, két nappal az omlás után (Fotó: MTI/AP/SDRF)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.