„Parancsot kaptunk Németország megszállására” – kendőzetlen őszinteség egy fiatal muszlimtól + videó

Ha többségbe kerülnének, eltörölnék az alkotmányt és saría alapú jogrendet vezetnének be.

2023. 11. 06. 10:16
null
Berlin, 2023. október 21. A palesztinok mellett tüntetnek Berlinben 2023. október 21-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet október 7-én betört az övezet melletti izraeli településekre, ahol meggyilkoltak több mint 1400 embert, háromezret megsebesítettek és elhurcoltak kétszáz civilt. A Hamász elleni izraeli hadmûvelet eddig közel 3800 palesztin halálát okozta a Gázai övezetben, a sebesültek száma meghaladja a 12 ezret. MTI/EPA/Filip Singer Fotó: Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Parancsot kaptunk Németország megszállására – magyarázza egy fiatal muszlim a Visegrád 24 által az X közösségi médiában közzétett felvételen. A videón feltehetően egy tüntetés résztvevőit kérdezik a riporterek arról, hogy hogyan változtatnák iszlamista állammá Németországot. Egy kérdésre válaszolva a férfi elmondja, nincs olyan, hogy liberális iszlám, illetve a baloldal sokszor hangoztatott állítását – miszerint az Európába érkező, muszlim vallású bevándorlók nem akarják ráerőszakolni kultúrájukat, vallásukat és nézeteiket az európaiakra – is megcáfolja. Mint mondja, minden muszlim a saría alapú jogrend bevezetését szeretné az egész világon, aki mást mond, az hazudik. 

Természetesen

− válaszolta a fiatal muszlim arra a kérdésre, hogy eltörölné-e a német alkotmányt. Hozzátette: amint többségbe kerülnek az iszlám vallásúak Németországban, ez meg is fog történni. 

A németek maguk is kezdenek ráeszmélni a bevándorlók ész nélküli befogadásának negatív következményeire. Már maga Olaf Scholz kancellár is kitoloncolásokat szorgalmaz, de a német állampolgárok véleménye is 180 fokos fordulatot vett a migránsokkal kapcsolatban. Egy nemrég közzétett felmérés szerint a német állampolgárok közel kétharmada szeretné, ha a szövetségi kormány betiltaná a túlnyomórészt muszlim országokból érkező migrációt.

Az INSA által a Bild német lap megbízásából végzett felmérés szerint a megkérdezettek 61 százaléka támogatja az iszlám országokból érkező migránsok visszaküldését, és sokan kifejtették, hogy már nem érzik magukat biztonságban saját országukban, úgy vélik, hogy az újonnan érkezők egyre nagyobb része megveti a német társadalmat.

Ezt megelőzően a Bild egy ötvenpontos kiáltványban fogalmazta meg a németek elvárásait a bevándorlókkal szemben, melyben többek közt az alkotmány tiszteletben tartására kérik őket – arról az alkotmányról van szó, melyet a muszlim migránsok gondolkodás nélkül törölnének el. 

Európában egyébként Franciaország mellett Németországban él a legnagyobb muszlim közösség, 2021-es adatok szerint mintegy hatmillióan vannak. Ez a német népesség 7,2 százalékát jelenti.

 

Borítókép: A palesztinok mellett tüntetnek Berlinben 2023. október 21-én (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.