Ha a PSG-nél maradna, teljesülhetne Mbappé álma

Emmanuel Macron továbbra is azért kampányol, hogy a futballklubok elengedjék sztárjátékosaikat a párizsi olimpiára. A francia köztársasági elnök még Kylian Mbappé édesapjával is beszélt, de eddig nem úgy tűnik, hogy a világbajnok csatár ott lesz a nyári játékokon.

2024. 05. 06. 11:11
Kylian Mbappénak várnia kellett volna a Real Madridba való igazolással?
Kylian Mbappénak várnia kellett volna a Real Madridba való igazolással? Fotó: EPA/FRIEDEMANN VOGEL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár hivatalos bejelentés még nem volt, régóta tudni lehet, hogy a Real Madridnál folytatja a pályafutását. Egyes híradások szerint a 25 éves csatár már alá is írta a szerződését a spanyolokkal, és a következő öt idényben a királyi gárda mezét viseli majd.

Mbappé szeretne részt venni a párizsi olimpián
Mbappé szeretne részt venni a párizsi olimpián. Fotó: MTI/EPA

Ezzel Mbappé egyik álma valóra válik, egy másik viszont nem teljesülhet. A nyáron a futballista hazájában rendezik meg az olimpiát, és Mbappé minden vágya, hogy az egyik túlkoros játékosként a franciákat képviselhesse Párizsban. De ez neki a Real Madrid futballistájaként minden bizonnyal nem adatik meg, mert a spanyol klub már korábban tudatta a francia szövetséggel, hogy nem engedi el a játékosait az olimpiára. Ha viszont még legalább egy évig maradt volna a Paris Saint-Germainnél, akkor semmi sem állt volna Mbappé útjába, ugyanis a Ligue 1 minden klubja áldását adta labdarúgói olimpiai részvételére.

 

Macron Mbappé érdekében is kampányol

Ezért Emmanuel Macron köszönetet mondott a csapatoknak. – Nagyon boldog vagyok, hogy a francia klubok megteszik ezt, és remélem, hogy más csapatok is követik a példájukat. Ez az olimpia szellemisége.

A francia köztársasági elnök elárulta, még Kylian édesapjával, Wilfried Mbappéval is találkozott, aki biztosította őt arról, hogy a csatár még nem adta fel a reményt, ott szeretne lenni Párizsban.

– A múlt héten összefutottam az édesapjával, és megkérdeztem őt erről. Azt mondta, hogy Kylian ott akar lenni az olimpián – fedte fel Macron a La Tribune Dimanche-nak. Ennek hatására az elnök nyomatékosította elvárásait a klubok felé: – Nagyon remélem, hogy minden európai klub szabadjára engedi a játékosait. 

A Real Madridnak – Kylian Mbappét nem számítva – három francia játékosa van. A Real Madrid döntése alapján Ferland Mendy, Aurélien Tchouaméni és is lemondhat az olimpiai részvételről.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.