Trollhadsereggel akarhatta elnémítani az HBO vezére a kritikusokat

Azt állítja, ma már nem tesz ilyet, inkább direktben megkeresi az újságírót, hogy beszéljenek.

2023. 11. 11. 18:18
Forrás: Forrás: Unsplash/Max Bender
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Casey Bloys, az HBO vezérigazgatója és elnöke elismerte, hogy megbízta a munkatársakat hamis Twitter-fiókok létrehozásával, hogy azokkal a tévékritikusokat támadják.

A Rolling Stone amerikai lap írt először arról, hogy Bloys egy „titkos sereget” hozott létre, hogy azzal támadjanak vissza a negatív kritikákra.  Bloys végül elnézést kért azoktól a kritikusoktól, akiket betámadtak, mert mint mondta,

 „ez egy olyan időszakban történt, amikor otthonról dolgozott és egészségtelenül sokat görgette a Twittert (ma már X), és úgy gondolta, hogy az, ha trollkodni kezdi a kritikusokat, az jó megoldása lesz annak, hogy kiadja a felhalmozódott frusztrációit”.

A vezérigazgató végül elismerte, hogy 18 hónap alatt hatszor tweetelt hamis profilokról, elnézést kért mindenkitől, és mint mondta, most már direkt üzenetben keresik meg az újságírót, ha valami nem tetszik neki.

Az ügy úgy pattant ki, hogy egy Sully Temori nevű, egykori HBO-alkalmazott pert indított a cég ellen, mert szerinte jogtalanul rúgták ki. Többek között arról is szól a panasz, hogy olyan feladatok elvégzésére kérték fel, mint például hamis online fiókok létrehozása, hogy válaszoljon az HBO-műsorok kritikusaira.

A tweetek elküldése mellett Temori a Rolling Stone-nak elmondta, hogy Bloys úr utasítására névtelen megjegyzéseket is hagyott néhány HBO-sorozatról szóló, más felhasználók negatív megjegyzéseit tartalmazó cikkhez.

Az HBO tagadja a vádakat, és bíznak benne, hogy kiderül az igazság.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash/Max Bender)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.