Varga Judit: Az Európai Unió letért az alapító atyák által kijelölt útról

Az egykori igazságügyminiszter szerint a kontinenst vissza kell vezetni a józan ész útjára.

2023. 11. 24. 11:32
VARGA Judit
Budapest, 2023. március 2. Varga Judit igazságügyi miniszter beszédet mond a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány megalakulása alkalmából tartott sajtótájékoztatón az Igazságügyi Minisztériumban 2023. március 2-án. Az igazságügyi tárca által létrehozott alapítvány célja az állatok jóléte és védelme, a felelõs állattartás és az állatvédelem népszerûsítése, valamint az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetekkel való együttmûködés megerõsítése. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EuCET konferencián Varga Judit igazságügyminiszter mondott beszédet az Európai Unió jelenlegi állapotával kapcsolatban. A politikus azt állította, 

mindent meg kell változtatnunk ahhoz, hogy minden újra a régi legyen

Az egykori igazságügyminiszter elmondta, annak ellenére, hogy az EU szabályrendszerét a csatlakozáskor elfogadtuk, azonban a szabályok a gyakorlatban teljesen máshogy kezdtek el működni, mint a papíron. 

Éppen ezért Varga Judit szerint a jelenleg önmagából kifordult kontinenst vissza kell vezetni a saját keretei közé, és a háborús eszkaláció helyett a békét, a harmadik világbéli problémák importálása helyett pedig a családvédelmet kell előtérbe helyezni.

A politikus mindemellett egy ideológiai dzsihádra is felhívta a figyelmet, amelynek eredményeként a Magyarországgal egyeztetéseket folytató európai partnerekkel egyre nehezebbé válik a kommunikáció. 

Európa keresztény kulturális közege veszélyben van. A woke nem jelent megoldást az európai kihívásokra, az európai erkölcsi iránytűnek a kereszténység felé kell mozdulnia, nem engedhetjük meg a keresztény értékek megtagadását

– jelentette ki az egykori igazságügyminiszter, majd pedig megjegyezte, hogy amennyiben ezek az értékek elvesznek, Európa elveszíti a keresztény arculatát.

Varga Judit kifejtette, hogy 

jelenleg két nagy világnézet harca zajlik Európában, az egyik a föderális Európát, a másik pedig a kölcsönös tiszteleten alapuló európai együttműködést támogatja. 

 

Ezeknek az erőknek a célja, hogy Európa ne legyen otthon, hanem inkább csak egy lakóhellyé váljon

– jegyezte meg a politikus, hozzátéve, hogy ezeket a célokat a jogállamisági eljárás végrehajtásával is el kívánják érni. Ez az eljárás pedig mindenkire vonatkozik, akik nem hajlandók beállni a sorba. A politikus szerint a jogállamiság elvesztette, amire a jólelkű alkotmányjogászok kitalálták, ugyanis nincs arra konkrét válasz, hogy mi a jó jogállam Európában, és mi nem az.

Borítókép: Varga Judit egykori igazságügyi miniszter. (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.