Ez a csúfos vég vár Putyinra a hírszerző szerint

Az ex-CIA-s Jack Devine azt nyilatkozta, hogy szerinte valószínű egy puccs Vlagyimir Putyin ellen.

Forrás: The Sun2023. 12. 24. 14:21
The Real Life Argo CIA Operative Tony Mendez
526535494 Fotó: Mark Makela
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jack Devine volt CIA-tisztségviselő szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök jelenlegi politikája és az orosz–ukrán háborúban elért gyenge eredményei miatt lehetséges, hogy nemsokára palotaforradalmat hajtanak végre ellene – írta meg a The Sun. A volt hírszerző szerint Putyin nem megfelelően kezelte a háborút, és az ezáltal keltett feszültségek miatt 

egy esetleges „sötét ló” megkísérelhet egy merényletet vagy egy puccsot az orosz elnök ellen.

A volt CIA-tiszt szerint Putyin gyengekezű vezető, és nem képes megfelelően irányítani a kormányzatot maga körül, aminek a fő oka a háborúban elszenvedett sikertelenség. 

Mindenesetre a hírszerző tiszt úgy látja, nem egy puccs révén fogják Putyint megbuktatni, hanem egy palotaforradalom keretében éri majd el a vég. Példának Jevgenyij Prigozsin esetét hozta fel, aki ha nem is sikeres, de mindenképpen veszélyes puccsot kísérelt meg az orosz elnökkel szemben.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Mark Makela/Corbis via Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.