Egy kiszabadult izraeli túsz szerint Gázában mindenki terrorista

A Hamász fogságában eltöltött időszakról osztott meg történeteket egy fiatal izraeli nő. A hatóságok közben megerősítették a második amerikai túsz halálát.

2023. 12. 29. 16:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 21 éves Mia Schem ötvennégy napot töltött el a Hamász palesztin terrorszervezet fogságában. Most egy amerikai televíziónak adott interjúban mesélt megpróbáltatásairól, ahol azt is megindokolta, miért akarta elmondani e rossz élményeket.

 „Fontos volt számomra, hogy átadjam az igazságot a Gázában élő emberek viselkedéséről, és arról, hogy kik is ők valójában, és mit tapasztaltam meg ott” – mondta. 

Átéltem egy holokausztot, ott mindenki terrorista

– tette hozzá.

Schem elmondta, hogy egy civil család tartotta fogva Gázában, miután október 7-én a Nova zenei fesztiválról elrabolták és karon lőtték – írta meg a Fox News.

„Egész családok állnak a Hamász szolgálatában” – mondta. „Hirtelen rájöttem, hogy egy család tart fogva. Elkezdtem kérdéseket feltenni magamnak”.

Miért tartanak fogva egy családi háztartásban? Miért vannak itt gyerekek? Miért van itt egy nő?

– tette fel a kérdést.

Schemet nemrég engedték szabadon egy fogolytúszcsere részeként az Izrael és a Hamász közötti ideiglenes tűzszünet idején. Fogsága alatt a fiatal nőt egy állatorvos kezelte lőtt sebe miatt – közölték izraeli tisztviselők.

 

Újabb amerikai túsz vesztette életét

Az izraeli hatóságok a napokban megerősítették a második amerikai túsz halálát. Judi Weinstein Haggai 70 éves volt. Izraeli, amerikai és kanadai állampolgársággal rendelkezett. 

Weinstein Haggai az Orange megyei Goshenből származott, és 30 évvel ezelőtt költözött Izraelbe. A mészárlás során férjét, Gag Haggait is megölték. 

Borítókép: A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-i Izrael elleni fegyveres támadásakor a Nova elektronikus zenei fesztiválon meggyilkolt vagy túszul ejtett emberek fényképei között két nő a helyszínen, a Gázai övezet közelében fekvő izraeli Reim kibuc környékén (Fotó: MTI/AP/Ohad Zwigenberg)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.