Pride-ot ünnepelni kell, a karácsonyt viszont betiltották az iskolában

Felháborító lépést tett egy amerikai iskola az ünnepek közeledtével.

Forrás: V4NA Hírügynökség2023. 12. 21. 10:47
LMBTQ berlin
People carrying a huge rainbow flag attend the 45th Christopher Street Day (CSD) Berlin Pride demonstration, in Berlin, Germany on July 22, 2023. (Photo by Emmanuele Contini/NurPhoto) (Photo by Emmanuele Contini / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP Forrás: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államokban, egy pennsylvaniai iskolai körzetben nem engedélyezik a karácsonyi díszeket, dalokat, de még karácsonyi pulóvert sem húzhat az ember. Erről emlékeztető üzenetet is küldött az iskola, nehogy elfelejtsék a tanárok, dolgozók. A döntés azért is érdekes, mert alig alig hat hónappal ezelőtt még nyíltan ünnepelték a Pride-hónapot, hívja fel rá a figyelmet a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Az emlékeztetőben utasítják az iskolabuszok sofőrjeit, hogy ne díszítsék fel a járműveiket és távolítsanak el minden más, egy adott valláshoz kapcsolódó díszítést is. 

Mint kiderült az iskolakörzet feljegyzéseiből, néhány szülő panaszt tett az iskolai a karácsonyi dekorációk és a karácsonyi pulóvert viselő alkalmazottak miatt.

Az amerikai hírportál, a Modernity felhívta a figyelmet arra, hogy ugyan a karácsonyt betiltották, a Pride hónapot bőszen ünnepelni kellett az iskolakörzetben.

Ugyanennek az iskolakörzetnek a Pride-hónapról szóló júniusi bejegyzése kiemelte, hogy „elkötelezett a biztonságos, támogató és befogadó tanulási környezet biztosítása mellett minden diák és alkalmazott számára”.

A Pride-hónap alkalmából közösségi oldalukon fel is köszöntötték az LMBTQ-közösséget,  ahogy a muszlim zarándoklati ünnep alkalmából is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/NurPhoto/Emmanuele Contini)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.