Itt indulhat újabb háború az amerikaiak vezetésével + videó

Ázsiában nyílhat front. Egyre nagyobb az esély egy újabb háborúra.

2024. 01. 25. 11:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszország külügyminisztere azt állítja, hogy az Egyesült Államok, Dél-Korea és Japán háborúra készül Észak-Korea ellen. Erről számolt be az AP amerikai hírügynökség. Szergej Lavrov az ENSZ sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az USA által összefogott új tömb katonai tevékenységet végez és nagyszabású gyakorlatokat hajt végre

Washington, Szöul és Tokió ugyanakkor a kombinált hadgyakorlataikat védekező jellegűnek tekintik, és szerintük ezek szükségesek ahhoz, hogy megbirkózzanak a növekvő észak-koreai nukleáris fenyegetésekkel.

Dél-Korea retorikája hirtelen „még ellenségesebbé vált Phenjannal szemben” – mondta Lavrov, aki hozzátette, hogy „Japánban is agresszív retorikát hallunk.”

Rámutatott, a katonai blokk célja világos.

Háborút készítenek elő Észak-Korea ellen

 – állítja az orosz külügyminiszter.

Mint arról a Magyar Nemzet korábban is írt, az elmúlt hónapokban Dél-Korea, az Egyesült Államok és Japán több hadgyakorlatot hajtott végre a Phenjannal szembeni elrettentő stratégia részeként. Válaszul Észak-Korea megerősíti hadászati képességeit, és Dél-Koreát az ország legfőbb ellenségeként rögzítette az alkotmányában. 

Borítókép: Észak-Korea robotrepülőgépeinek kilövéséről szóló híradást néz egy férfi a szöuli központi pályaudvar egyik tévéképernyőjén 2024. január 24-én. A dél-koreai hadsereg közleménye szerint Észak-Korea több manőverező robotrepülőgépet lőtt ki a Sárga-tenger felé (Fotó: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.