Lelepleződött az ukránok titkos fegyvere a háborúban + videó

Többféleképpen is alkalmazzák az ukrán katonák a legújabb macskaféléket a háborús fronton. Az ukrán hadsereg az orosz propagandát kezdte el másolni.

Forrás: Politico2024. 01. 24. 13:30
null
Kijev, 2024. január 23. Egy lelõtt orosz rakéta maradványát szállítják el egy rakétatámadás után Kijevben 2024. január 23-án. Az ukrán fõvárost és a kelet-ukrajnai Harkiv várost ért légicsapásokban legkevesebb hatan meghaltak, legalább 40-en megsérültek, valamint több lakóház megrongálódott. MTI/EPA/Oleh Petraszjuk Fotó: Oleh Petraszjuk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz–ukrán háborúban egyre inkább elkeseredettek az ukránok – katonákból, felszerelésből, fegyverből és pénzből is óriási a hiány. Az ukrán katonák ugyanakkor most pszichés segítséget kaphatnak a háború alatt. Az ukrán közösségi média tele van macskákkal, amelyek megmutatják, hogyan segítik a katonákat érzelmi támogató állatként, bolyhos cukiságukkal adományokat vonzanak a hadseregnek, és a betolakodók – jelen esetben az egerek – ellen is harcolnak – írja a Politico.

 

 

Az ukránok azt az orosz propagandát kezdték el másolni, amellyel az orosz katonák szintén macskákkal szerepelnek néhány videóban. Az ukrán cicák általában a háború által elpusztított közeli falvakból vagy városokból származnak. A gazdátlanná vált háziállatok emberi védelmet keresnek, a hadsereg pedig némi pénzt gyűjt velük, és a morált is szinten tarthatják a cuki háziállatok. Az örökbe fogadott macskák is megvívják a maguk harcát a lövészárkokban élő egerek ellen, amelyek megrágják a Starlink műholdas kommunikációs kábeleket és az autók vezetékeit, tönkreteszik az élelmiszerkészleteket és a katonai felszerelést, és még az alvó katonák ujjait is megrágják a lövészárkokban.

Borítókép: Egy lelőtt orosz rakéta maradványát szállítják el egy rakétatámadás után Kijevben (Fotó: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.