Trump a bizonytalan szavazók körében is népszerűbb, mint Biden

A volt amerikai elnök nagy fölénnyel indulhat az elnökválasztáson, jóval maga mögött hagyva Joe Bident.

Forrás: The Hill2024. 01. 19. 7:52
TRUMP, Donald
Atkinson, 2024. január 17. A Republikánus Párt elnökjelöltségéért küzdõ Donald Trump volt amerikai elnök a New Hampshire állambeli Atkinsonban tartott elõválasztási kampánygyûlésén 2024. január 16-án. Elõzõ nap Trump megnyerte az iowai elõválasztást, amelyen a republikánus párti elnökjelölt személyérõl döntenek. Az elnökválasztást november 5-én rendezik az Egyesült Államokban. MTI/AP/Matt Rourke Fotó: Matt Rourke
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közeledik az ősszel esedékes amerikai elnökválasztás, és sorra jelennek meg a közvélemény-kutatások, melyen a két rivális politikus, a republikánus Donald Trump volt amerikai elnök és a demokrata Joe Biden jelenlegi elnök támogatottságát mérik.

A The Hill amerikai újság által közölt felmérés szerint a bizonytalan szavazók körében is tarol Trump: 11 százalékponttal előzi meg Bident.

A válaszadók 46 százaléka a volt elnökre szavazna, míg a jelenlegire csak 35 százalékuk. A felmérésnek volt egy olyan pontja, ami azt mérte, hogy mi lenne, ha a két politikuson kívül John F. Kennedy unokaöccse is indulna. Ebben az esetben továbbra is Trump vezetne negyven százalékkal, második helyen végezne Biden 37 százalékkal, Robert F. Kennedy Jr. pedig a harmadik lenne 11 százalékos támogatottsággal.

A republikánus Trump a férfiak körében élvez nagyobb támogatottságot: a volt elnökre a megkérdezett férfiak 56 százaléka szavazott, míg Bidenre 38 százalékuk.

Noha a választásig még sok idő van, a felmérések azt jelzik, Trump jó esélyekkel fog indulni  a voksoláson.

 

Borítókép: A Republikánus Párt elnökjelöltségéért küzdõ Donald Trump volt amerikai elnök a New Hampshire állambeli Atkinsonban tartott elõválasztási kampánygyûlésén 2024. január 16-án (Fotó: MTI/AP/Matt Rourke)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.